7 нарушили карантината във Великотърновско, излизали от къщи

Срещу неспазилите разпоредбите текат досъдебни производства

Новини
16:37 - 11 Май 2020
1390
7 нарушили карантината във Великотърновско, излизали от къщи

Седем души, нарушили задължителната си карантина, са хванати от полицаи от Великотърновска област в последните три дни, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Велико Търново.

Стана ясно, че 49-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в нарушаване на заповед на здравния министър и чл. 355, ал.2 от НК. При проверка на 29 април тази година, той не е намерен в дома си в село Първомайци, въпреки, че е бил поставен под карантина. В петък той е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

В петък при проверки на адреси в областния град и селата Върбица и Нова Въбровка с карантинирани лица е установено, че трима мъже са напуснали домовете си, с което са нарушили предписанията на РЗИ. По трите случая в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства.

В събота при проверки на адреси с карантинирани лица в Лясковец и село Нова Върбовка двама мъже не са установени на посочените адреси, с което са нарушили предписанията на РЗИ. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Вчера при проверка на адрес в Елена, където имало поставен под карантина е установено, че пациентът е напуснал жилището и е нарушил наложените от РЗИ противоепидемични мерки. По случая е започнато досъдебно производство.