700 подбрани ще видят папата в Раковски

Хората, с които той ще беседва, са избрани представители на трите католически епархии у нас

Новини
20:39 - 01 Май 2019
4036
700 подбрани ще видят папата в Раковски

700 души ще се видят очи в очи с папа Франциск в църквата "Св. Михаил Архангел" в кв. "Секирово" на Раковски. Светият отец ще отиде там в ранния следобед на 6 май.

"Хората, с които той ще беседва, са избрани представители на трите католически епархии у нас", обясни отец Румен от храма. Свещеникът все още не е информиран какви теми ще бъдат засегнати. По думите му приготовленията за посрещането на понтифика в "Св. Михаил Архангел" са приключили. Зелените площи в двора са оформени, засадени са пролетни цветя. Чисто нов асфалт е положен на улицата край църквата. Пред входа й папата ще бъде приветстван от социално слаби и инвалиди. Жителите на "Секирово" ще могат да наблюдават онлайн срещата в църквата на няколко екрана, монтирани на площада.

От МВР предупредиха, че мерките за сигурност по време на визитата в Раковски ще са засилени. Пред църквата "Пресвето сърце Исусово", където в 11, 15 ч. започва светата литургия в присъствието на папата, ще има зони за граждани. Достъпът до тях е през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди пристигането на светия отец. Няма да се допускат посетители в нетрезво състояние, както и такива с обемисти багажи и забранени предмети - оръжия, ножове, палки, боксове, парфюми, бутилки. Чадърите са разрешени, тъй като според синоптичните прогнози на Гергьовден ще е облачно.