8 години затвор за руския актьор, убил човек в ПТП

Михаил Ефремов трябва да плати и 800 000 рубли на близките на загиналия Виталий Захаров

Култура
13:52 - 08 Септември 2020
3404
8 години затвор за руския актьор, убил човек в ПТП

Известният руски актьор Михаил Ефремов бе осъден на 8 години лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническа колония с общ режим. Присъдата беше произнесена днес от Пресненския съд в руската столица, точно три месеца, след като шофирайки пиян и надрусан предизвика катастрофа в центъра на Москва и уби човек.

Съдът призна Ефремов за виновен в шофиране в нетрезво състояние и в причиняването на смърт по непредпазливост. Прокуратурата поиска 11 години затвор. Съдът постанови Ефремов да изплати и 800 000 рубли (около 17 500 лева) обезщетение на близките на загиналия Виталий Захаров, макар че те настояваха за 7 милиона рубли. 

Семейството на Захаров обяви, че няма да обжалва присъдата.

Днес в съда да го подкрепят дойдоха близки и приятели на актьора, които заявиха, че Миша Ефремов не е убиец, а жертва на алкохола и затова съдът трябва да бъде снизходителен и по-добре да го прати на лечение. Пред сградата на съда имаше и десетки фенове на руската звезда, които носиха негови снимки, както и шамани, които чрез специални магически ритуали се опитаха да повлият на решението на съда.

Пред съда обаче имаше и противници на Михаил Ефремов, които настояваха той да понесе цялата тежест на закона.