8 месеца затвор заради 37 суджука

Новини
14:02 - 26 Май 2020
959
8 месеца затвор заради 37 суджука

Осем месеца лишаване от свобода е наказанието, което е наложено на рецидивист за извършена кражба. След внесен в съда обвинителен акт, М.П. е признат за виновен и осъден за това, че в периода от 17.01.2020 г. до 19.01.2020 г. в гр. В.Търново, отмъкнал 37 домашни суджука на обща стойност 130 лева, като кражбата представлява опасен рецидив, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

След одобрено от съда споразумение, постигнато с прокуратурата, Р.Н. се призна за виновна и е осъдена за това, че на 14.12.2019 г. в гр. Велико Търново, в магазин за дрехи, по специален начин – с особена ловкост, отнела от владението на собственичката дамски портфейл, съдържащ сумата от 474 лв. и валута, всичко на обща стойност 586.82 лв. като случаят е немаловажен и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд, откраднатите вещи са възстановени. Наложено и е наказание една година и шест месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес; задължителни периодични срещи с пробационен служител и забрана да посещава търговския комплекс, в който е извършила кражбата.

След одобрено от съда споразумение с прокуратурата, наказание от три месеца лишаване от свобода, с три години изпитателен срок ще изтърпи и В.Г. за извършен грабеж. Тя се е признала за виновна за това, че на 02.11.2019 г. в гр. Велико Търново, отнела от владението на собственичката, с намерение противозаконно да присвои дамско портмоне, съдържащо ключове и 3 лв. - всички вещи на обща стойност 12 лв., като употребила за това сила.

Одобрените от съда споразумения имат последици на влезли в сила присъди.