83-годишната Петра сложи в малкия джоб свищовските баби

Общество
11:57 - 22 Ноември 2021
2619
83-годишната Петра сложи в малкия джоб свищовските баби

Пред обновената градска част на ул. „Патриарх Евтимий“ 22 в Свищов възрастна жена засади две борчета, които по нейни думи й е донесъл съсед чак от Балкана.

88-годишната Петра Кръстева сложи в малкия си джоб бабите в крайдунавския град, като редовно почиства и пространствата около блока, в който живее. „Аз не мога да стоя и да чакам някой друг. Като виждам, че има много нападали листа, взимам драчката и метлата и ги махам, за да ни е хубаво“, предаде добрана новина в. „Борба”.

С усмивка тя ни показа засадените от нея други дръвчета и цветя, които напролет ще цъфнат, а за двете новозасадени борчета сподели, че ще ги украси още тази Коледа и отново с думите: „За да ни е хубаво!“.

Жената разказва, че д-р Христов и други жители от входа също й помагат и заедно правят всичко това, за да е още по-приятна обстановката пред блока, и накрая пожелава здраве.

„Изказваме своето възхищение и уважение пред добрия пример, който възрастната жена дава с делата си, и приветстваме всяка подобна инициатива на гражданите, които с желание и усърдие полагат грижи за опазване и облагородяване на градската жизнена среда“, коментираха от Община Свищов.