Аделина Радева напусна Нова телевизия

През ключалката
09:31 - 29 Май 2020 (обновена)
23623
Аделина Радева напусна Нова телевизия

Екранната половинка на водещия на сутрешния блок на Нова Виктор Николаев си тръгва. Аделина Радева напуска по собствено желание телевизия, като заяви изрично, че просто имала нужда от промяна. "Ще се виждаме пак", увери водещата зрителите. А от финала на днешното предаване стана ясно, че тя се връща в БНТ още в понеделник. От обществената медия започва и кариерата й. Tя ще води "Още от деня" всеки делник.

„Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея“, казва за нея Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

„Вълнувам се и се радвам, че отново ставам част от БНТ. Поглеждам пътя, изминат дотук, и този, който предстои, и виждам приятели. Благодаря от сърце за доверието и очаквам с нетърпение всичко ново“, казва Радева.

"Наистина много благодаря за прекрасните 2 и половина години на Нова телевизия, на зрителите, че ми дадоха възможност да водя предаването с най-висок рейтинг в сутрешния ефир", сбогува се Радева със зрителите.

"Ти беше душата на това предаване", изпрати я Виктор Николаев.

"Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив, трябва и да е благодарен. Много голямо благодаря за прекрасните последни две и половина години. Много е приятно да си тръгваш с такова самочувствие, че си бил в най-рейтинговото предаване", каза Радева със сълзи на очи минути преди края на сутрешния блок.

Мирослава Иванова, Галя Щърбева и репортерката Мария Йотова също вече не са на работа в Нова тв, след като преди време телевизията ги остави извън ефира заради извънредното положение. Тогава работещите в медията бяха разделени на екипи, а Нова тв прибегна до съкращения от 30%.