Адски допинг скандал разтресе румънския футбол

Футболист на Астра Гюргево призна, че трима играчи са пили хапчета

Спорт
14:46 - 26 Януари 2021
2127
Адски допинг скандал разтресе румънския футбол

Голям допинг скандал разтърси румънския футбол, след като футболистът на Астра Гюргево Александру Юница призна, че трима играчи от клуба са ползвали допинг.

Самият футболист каза, че и той е използвал забранените хапчета и се чувства виновен.

Голяма е вероятността Астра Гюргево да бъде изхвърлена от елита заради гафа. От антидопинговата организация в Румъния заявиха, че северната ни съседка може да понесе жестоки санкции, както Русия, да бъде изключена от всички спортни състезания.

Междувременно от Астра Гюргево обявиха Юница за предател и категорично заявиха, че клубът няма общо с този скандал, а играчите са взели допинга на своя глава. От Астра Гюргево казаха още, че са сигурни, че атаката идва от ЧФР Клуж, защото двата отбора имат мач помежду си.
„Има някои практики, които всъщност не са изчезнали от румънския футбол. В миналото, преди директен мач, противниците се опитваха да създадат хаос. Внезапно се заговори за трансфер, за не знам какво. Сега виждам, че тази бъркотия се случва отново. Моля хората от Клуж да се грижат за екипа си и да не се грижат за нас ", каза ръководителят на Астра Дани Коман.

От Астра заявиха, че ще заведат дела срещу играчите си, защото няма да могат да ги използват за в бъдеще.

По правилника на румънската лига, ако с допинг бъдат заловени повече от двама играчи в един отбор, той трябва да бъде изхвърлен от елитната лига.