Адв. Людмил Рангелов: Няма да има нови доказателства след разпита на Борисов

Прокуратурата не ще им повдигне обвинение, смята правозащитникът

Крими
11:35 - 28 Март 2022
2557
Адв. Людмил Рангелов: Няма да има нови доказателства след разпита на Борисов

Не очаквам никаква промяна в резултата от показанията на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, защото наистина най-вероятно те ще повторят това, което вече са казали пред разследващите полицаи. Това заяви в интервю за БНР адвокат Людмил Рангелов:
 
"Тази линия на развитие на досъдебното производство ще бъде затворена с тези разпити и по този път няма да се стигне към някакви нови доказателства, които да помогнат на прокуратурата да им повдигне обвинение".

 "Искането на прокуратурата за разпит на г-н Божков чрез видеоконферентна връзка беше едно принудено искане от големия натиск, който оказаха със своите изявления редица специалисти, защото в началото прокуратурата твърдеше, че не може да бъде извършен такъв разпит", добави още адвокат Рангелов:

 "Едва когато стана ясно, че такъв разпит е напълно възможен, тогава и прокуратурите задейства механизмите за получаване на съгласие от отсрещната страна и от г-н Божков. Другото важно условие, освен неговото желание, е законодателството на Дубай да позволява разпити по видеоконферетна връзка. Моето мнение е, че позволява, защото цивилизационните стандарти на Дубай в това отношение са същите каквито са и на западния свят".