Адвокат Рангелов за детето от Кардам: Версията склоняване към самоубийство почти не се среща

Законът за футболното хулиганство у нас е добър, отсъди юристът

Новини
10:42 - 31 Октомври 2019
3820
Адвокат Рангелов за детето от Кардам: Версията склоняване към самоубийство почти не се среща

След смъртта на 9-годишното момче от Кардам, полицията образува досъдебно производство, в което разследва и версията за склоняване към самоубийство. Дали е възможно това да е причината за трагедията, коментира адвокат Людмил Рангелов.

"В такива случаи, за да може изобщо да се провежда досъдебно производство, се приема условно, че има някакво престъпление. Звучи шокиращо, но това е стандартна процедура, дългогодишна практика. В случая това е една работна теза.", отсъди юристът.

Рангелов обясни, че теоретично, може да бъде повдигнато обвинение за някаква лекарска грешка, за вид храни, в които има опасни за живота вещества. Но това ще стане след съответните изследвания, за да се види каква точно е причината за смъртта на детето. Обикновено самата хипотеза склоняване към самоубийство, рядко се среща, не скри адвокатът.

Людмил Рангелов коментира и поредния брутален случай на домашно насилие с пребитата от мъжа си на бензиностанция в София съпруга. Насилникът дори стреля в краката на жената, което в момента отрича защитата му.  

"Това е вече проява, която се обхваща и от Наказателния кодекс. Ние имаме един сравнително добър закон - до дни се развиват процедурите за защита на жертвите от домашно насилие", изтъкна Рангелов.

По отношение на глобата за България след расистките прояви на мача с Англия, правозащитникът заяви, че законът срещу футболното хулиганство у нас е добър.

"Моето мнение за този закон е, че той е много подробен и добре обхваща всички прояви на спортно хулиганство. Друг е въпросът вече как се прилага", завърши Рангелов.