Адвокатът на Борисов: Делото срещу бившия премиер да бъде прекратено, Кирил Петков закъсня за старта

Вместо да бъде в зала, лидерът на ПП даваше интервюта пред съда, обясни Менко Менков

Актуални новини
15:10 - 09 Януари 2023
11504
Адвокатът на Борисов: Делото срещу бившия премиер да бъде прекратено, Кирил Петков закъсня за старта

Адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков поиска записи от камерите в Софийския районен съд да бъдат приложени по делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Записите трябва да удостоверят дали Кирил Петков е бил в съда в 10 часа, когато беше насрочено заседанието по делото. 

В началото на съдебното заседание адвокат Менков поиска процесът да бъде прекратен, защото Кирил Петков не бил в залата в 10 часа, а давал интервюта за медиите пред съда. Според закона частно наказателно дело се прекратявал, ако тъжителят или негов представител не се яви в съдебната зала. Съдия Веселина Няголова обаче отхвърли искането за прекратяване. Тя обясни, че Кирил Петков и адвокатът му Стоян Мадин влезли в залата, преди да е даден ход. 

Той като това съдебно решение не подлежи на обжалване, адвокат Менков поиска записите от камерите да бъдат приложени по делото, за да ги ползват пред следващата инстанция. 

След това адвокат Менков и другият защитник на Бойко Борисов Янко Ройчев поискаха отвод на съдия Няголова, защото е работила с адвоката на Петков Стоян Мадин в Софийската районна прокуратура и Софийския районен съд. И това искане беше отхвърлено. Следващото заседание ще е на 20 февруари.