Акрапович: Лудогорец и ЦСКА са фаворитите за титлата

"Феновете в Пловдив искат да ми вдигнат паметник пред стадиона", заяви наставникът на Локомотив Пловдив

19:54 - 06 Август 2020
271
Акрапович: Лудогорец и ЦСКА са фаворитите за титлата

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович заяви, че е реалист и е наясно, че Лудогорец и ЦСКА са фаворитите през новия сезон в българското първенство.

„Преди мача за Суперкупата срещу Лудогорец каза, че ще има дузпи. Те имаха предимството, защото почиваха повече от нас и нямаха играчи, които да са заразени с коронавирус, докато ние имахме 10 футболиста в карантина. Нашата подготовка беше 10 дни. Моите играчи ме изненадаха с готовността си, доминирахме през целия мач, имахме повече удари и мога да кажа, че победата беше заслужена. Можехме да отбележим повече голове, но е добре, че вкарахме този гол и в крайна сметка празнувахме“, коментира Акрапович в интервю за босненския „Sport1“.

„Хората поставят статистиката на преден план и казват, че аз съм най-успешният треньор в историята на клуба. Не знам колко истина има в това, но те планират да издигнат мой паметник пред стадиона. Живите хора нямат нужда от това да им бъдат издигани паметници. Радвам се, че в клуба ценят работата ми и се чувствам добре. Истинско удоволствие е да работя в Локомотив Пловдив“, добави той.

„В неделя ще играем градско дерби срещу Ботев Пловдив и така ще започнем новия сезон. Трудно е, защото на практика нямаше никаква почивка. Трудно ще съберем допълнителна мотивация в играчите, но това е така за всички, не само за нас, така че трябва да продължим да побеждаваме“, допълни наставникът на Локомотив Пловдив.

„Аз съм реалист, знам възможностите ни. Ще направим всичко възможно, за да играем добър футбол, защото сме млад отбор и не искам да оказвам голям натиск върху момчетата, не искам да преувеличавам с целите. Оставяме ролята на фаворити на Лудогорец и ЦСКА, които имат много по-големи бюджети от нас.“

„За европейските клубни турнири има нови правила. Всичко ще се решава в един мач и е невъзможно за предвиждане, когато и противникът не е известен. Ще направим всичко възможно, за да минем, колкото се може повече кръгове. Миналата година играхме с много добри съперници – Търнава и Страсбург. Преминахме първото препятствие, играхме много добре и срещу Страсбург, но френският отбор демонстрира страхотно качество и за съжаление бяхме елиминирани.“

Акрапович започва футболната си кариера в Челик и посочва, че редовно следи събитията в този клуб. Треньорът на Локомотив Пловдив е тъжен заради ситуацията, в която се намира отборът от стадион „Билино поле“.

„Ако кажа, че сърцето ми кърви заради това, което се случва в клуба, то ще е малко, защото Челик е първият ми клуб. Спомням си първите ми футболни стъпки, в училище бях избран заедно с най-добрия ми приятел Славиша Рачич да отидем да играем за отбора, бяхме толкова щастливи, че не можахме да намерим стадиона от щастие“, разказва Акрапович със смях.

„Наистина ми е трудно с всичко, което се случва, но ще има нов шанс за клуба. Вярвам, че след всеки проблем идва нов шанс. Ще има нов шанс и за Челик. Трябва да вървим стъпка по стъпка, да поставим нещо в дългосрочен план, да тръгнем по нов път, който в този момент може да изглежда дълъг, но три или четири години е период, за който всичко може да се направи, за да бъде страхотно“, каза още Акрапович.