АЛАРМА: Калоян Методиев назначил другар-политолог във военната "НИТИ"

Борислав Ангелов, който громи Радев и Йотова, кацна като шеф на директорите в компанията

Политика
16:00 - 10 Август 2022
6604
АЛАРМА: Калоян Методиев назначил другар-политолог във военната "НИТИ"

За нова порция скандални назначения на бившата вицепремиерка и икономически министър Корнелия Нинова в държавни компании, свързани с военната промишленост, алармираха пред Lupa.bg от БСП. Този път става въпрос за НИТИ ЕАД, която се занимава с производството на редица военни изделия и разработката на нови.

Там, както става ясно от документация, Нинова чрез началника на кабинета си Калоян Методиев, е вкарала не просто партийни членове, близки до ръководството, но и шефове без нужната експертиза.

За председател на Съвета на директорите на института, например, е бил сложен буквално в последните дни от управлението й, политолог, близък до Методиев. Това е небезизвестният Борислав Ангелов, с когото фактическият бивш министър на икономиката, както го наричат опозиционерите в левицата, работи съвместно в "Рего".

Маркетинговата и консултантска платформа бе създадена от Калоян Методиев малко след като с гръм и трясък напусна президента Румен Радев, чийто началник на кабинета бе.

Според запознати Ангелов е бил вкаран в НИТИ ЕАД по линия на дългогодишното им познанство, а на "Позитано" се мълви, че двамата са били и колеги от университета. 

Още по-любопитната подробност е, че политологът, вече шеф в звено, свързано с военното дело, от поне една година насам използва всеки удобен случай, за да громи президента и вицето му Илияна Йотова по всички параграфи, учудени са още бесепарите. 

В същото време мрежата загря и заради назначението на безработна социалистка от Казанлък за изпълнителен директор на държавната компания. "Освен че цял живот е на партийна хранилка, тя няма нито ден реален трудов опит", твърдят вбесени бесепарите. Румяна Друмева е била шеф на партията в Казанлък, общински съветник и някога брокер на застрахователни полици, сочи справката на Lupa.bg. 

Преди няколко дни предшественикът й инж. Делян Начев изпрати остра позиция срещу новите назначения със заключение: 

"Корнелия Нинова показа, че не знае какво работи нашето дружество, въпреки че 7 месеца отговаряше за него като министър на икономиката и индустрията".