Американец изхвърли Надал в Мелбърн (ВИДЕО)

Тенис
08:56 - 18 Януари 2023
2309
Американец изхвърли Надал в Мелбърн (ВИДЕО)

Американският тенисист Макензи Макдоналд поднесе първата голяма изненада в Откритото първенство на Австралия. 27-годишният състезател, заемащ 63-то място в световната ранглиста, детронира действащия шампион Рафаел Надал, надигравайки го във II кръг с 3-0 сета - 6:4, 6:4, 7:5 за два часа и половина игра на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

За сензационната развръзка допринесе и физическото състояние на 36-годишния испанец, който в средата на втория сет получи травма в лявото бедро и доигра двубоя на ходом. Дори преди това обаче Макдоналд водеше в резултата и имаше видимо надмощие в разиграванията, отбранявайки се стабилно срещу живата легенда и принуждавайки го да греши нетипично често.

"Доволен съм от начина, по който изиграх този мач - сподели Макензи в ТВ интервюто на корта. - Отдавам дължимото на Рафа. Честно казано и за мен беше трудно да играя, когато виждах срещу мен как той се мъчи. Той е легенда и аз се надявам да се възстанови бързо. Винаги е трудно да сложиш край на мач срещу контузен съперник. Вярвам, че мога да постигна нещо голямо в турнира. Повтарям си, че трябва да продължа да опитвам и да не се отказвам. Сега ще направя една добра почивка и ще се отправя към следващото предизвикателство."

В III кръг съперник на американеца ще бъде победителят от предстоящия мач между поставения под №31 в схемата Йошихито Нишиока (Япония) и квалификанта Далибор Свърчина (Чехия).