Американка се размаза на пистата, Шифрин отпадана, Сара Хектор спечели

Българката Ева Вукадинова завърши на 36-то място в гигантския слалом при жените

Спорт
11:48 - 07 Февруари 2022
2160
Американка се размаза на пистата, Шифрин отпадана, Сара Хектор спечели

Олимпийската шампионка в гигантския слалом от Пьончан 2018 Микаела Шифрин няма да защити своя златен медал по време на Игрите в Пекин.

Американката допусна грешка още на петата врата на първия манш по-рано днес и не финишира. За нея това е първо отпадане в дисциплината от надпреварата за Световната купа в Кронплац (Италия) през януари 2018. Веднага след финала си Шифрин даде интервю за Евроспорт, в което заяви, че е горда от карането си, но и също така, че е разочарована от ранното си отпадане.

„Натисках добре и атакувах, но допуснах съвсем лека грешка на един завой и това направи голямата разлика. Снегът тук е невероятно приятен за каране, но и наказва и най-малката грешка. Както виждате аз си изпатих в този завой.

„Не ми се случва често да падам. Работих много върху тайминга на моите завои и не мислех, че това ще е проблем. Грешката не беше защото се пазих и мога да съм горда с това, но определено съм разочарована, защото отпаднах на петия завой на Олимпийските игри“, каза Шифрин.

Вторият шанс за американката да вземе медал от Игрите в Пекин ще бъде в сряда, когато ще се проведе слаломът на пистата „Айс Ривър“. Шифрин е златна медалистка в дисциплината от Сочи 2014, а преди четири години в Южна Корея остана в подножието на медалите, след като завърши четвърта.

Българката Ева Вукадинова завърши на 36-то място в гигантския слалом при жените на Олимпийските игри в Пекин. Тя успя да изпревари 13 състезателки от тези, които успяха да завършат и двата манша на надпреварата.

Вукадинова остана на 15,77 секунди от общото време на шампионката Сара Хектор.

Шведката остави зад себе си италианката Федерика Бриньоне, а на трето място завърши Лара Гут-Бехрами (Швейцария).

По време на състезанието тежко падане допусна американката Нина О`Браян, която бе изнесена от пистата с носилка.