Анализатори: Доган е изгубил не само ореола си! Тресе го страх

Контраходът на Пеевски срещу залагането на символното от страна на Сокола е издигане на Ерол Мюмюн - кмет на Кърджали

Политика
12:33 - 25 Септември 2024
5760
Анализатори: Доган е изгубил не само ореола си! Тресе го страх

Ахмед Доган е изгубил страшно много - не само от ореола си и не само в политиката, а и в турската общност. Поведението му се интерпретира като страх, не можеш да обясниш защо се криеш. Това обяви пред Нова телевизия политологът Румяна Коларова.

Според нея разделението на електората на ДПС зависи от това накъде ще отиде местната структура, а не е заради лидерски сблъсък. Не е толкова важно масата какво предпочитание има. Сигурно има активисти и на страната и на двамата, но борбата е за разпределението на местния актив, посочи тя.

Според Андрей Райчев Доган има нови и млади привърженици. "В самото начало Доган заговори по старому да направи съюз срещу Пеевски, но това не проработи. Затова той се върна към старата си форма, която само по-възрастните помнят. Главният електорат са жертвите на възродителния процес, затова битката не е между Пеевски и Доган, а между Доган и "Няма да гласувам", каза той.

Социологът Eлена Дариева посочи, че Доган е заложил на символното, повеждайки листите в Кърджали и Разград. "Контраходът на Пеевски е издигане на Ерол Мюмюн - кмет на Кърджали. В този МИР разпределението на силите е 3 срещу 4 общини. Много технократски се подхожда, но това може да се окаже много ефективно. Най-големият електорален резервоар са действащите кметове на общини, а това е един от новите моменти в предизборната кампания. Те имат силен мажоритарен потенциал", коментира тя.