Андрей Райчев : Ще има нови избори, всички се правят на мъжаги

По думите на социолога не е добре БСП да излезе тотално от парламента, а при следващи избори може да получи и под 10% подкрепа

Политика
13:58 - 08 Април 2021
4529
Андрей Райчев: Ще има нови избори, всички се правят на мъжаги

С излизането на Бойко Борисов се образуват дефицити, той има лични отношения, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ. Това коментира политологът Андрей Райчев, след като вчера премиерът предложи 10 „дежурни“ депутати на „Има такъв народ“. Той смята, че в подобна обстановка не е хубаво, че нямаме власт.

„Трябва да мислим по-широко, не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, "Изправи се. Мутри вън и демократите - представете си да се договорят нещо, те трябва да се допитват не тримата, а петимата... “, добави политологът.

Според него вървим към предсрочни избори заради многото „мъжаги“ в политиката.

„Това са Борисов, Румен Радев, Гешев, Слави Трифонов. Твърде много лични битки, а в политиката трябват идейни“, каза още Райчев.

По думите му не е добре БСП да излезе тотално от парламента, а при следващи избори може да получи и под 10% подкрепа, защото има криза в левицата. Според него Корнелия Нинова е трябвало да подаде оставка след изборите.

„Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов“, смята още той.