Ангелкова: Костенец и Долна баня са с голям потенциал за балнео дестинации

Новини
20:08 - 11 Ноември 2021
1689
Ангелкова: Костенец и Долна баня са с голям потенциал за балнео дестинации

„Радвам се, че днес тук са хората, които участват в проекта от изработването му до момента на първа копка. Специални благодарности на кмета Данчо Ангелов, на неговия екип и на г-жа Николина Ангелкова. Когато се видяхме с нея за първи път това беше обектът, който бе избран да започне промяната в с. Вили Костенец“ - сподели кметът Любка Кацарова по време на първата копка на улицата, която свързва селото с Костенец.

Вили Костенец, заедно с Момин проход и Костенец са неразкритият потенциал на Софийска област в областта на балнео туризма, казва Николина Ангелкова, бивш министър на туризма и втора в листата на ГЕРБ-СДС за София област.

„Място с кристално чист въздух и лековита минерална вода, което благодарение на подобренията в инфраструктурата скоро ще стане притегателна сила за български и чужди туристи“, категорична е тя. На по-малко от 100 км от столицата Костенец е подходяща дестинация и за уикенд почивка.

Община Костенец граничи с община Долна баня, отново в Софийска област. По пътя е построен малък параклис на Св. „Мина“, който привлича много посетители от областта особено на днешния празник 11 ноември.

Долна баня също разполага с потенциал за по-голямо развитие на СПА туризма, заради отличните си минерални извори. „Общината се развива изключително перспективно под ръководството на кмета Владимир Джамбазов. Правят се редица инвестиции в общинската инфраструктура“, обяснява Ангелкова и допълва, че развитата и модернизирана инфраструктура е едно от водещите условия за добър туристически продукт.

“Копривщица, Самоков и Боровец, Етрополе, Костенец и Долна баня, Правец и Годеч са туристическите дестинации в София област, които притежават всички възможности да привличат повече туристи и да допринасят за развитието на общините”, казва още Николина Ангелкова, втора в листата на ГЕРБ-СДС за 26 МИР Софоя област.