Ангелкова май си смята бежанците от Сирия за туристи

Шармантната министърка ни замерва със статистически данни за балъци

Актуални новини
15:56 - 28 Юни 2019
6145
Ангелкова май си смята бежанците от Сирия за туристи

Министър Никито Ангелкова освен да затъва с нежните си крумовградски крачета в разорани дюни, умее и да прогнозира. Математиката на възпитаничката на „Харвард бизнес скуул” показва, че до края на годината ще имаме ръст в туризма от около 31%. Как точно ги сметна – не знам. Ама аз не знам и как са изчислили, че шампоанът „Хед енд шолдърс” намалява пърхота с „до 86%”, така че грешката може да е в мен.

Къде ли обаче грешат служителите на летището в Бургас, според които до юни пътникопотокът е намалял с над 20 000 души спрямо миналата година – повече от една четвърт? Демек – идват все по-малко хора, ама туризмът бележи ръст. Струва ви се, че има разминаване? Нищо подобно. Просто юрналите се насам европейци да се заплакнат във фекалните води на Южното ни Черноморие и да пипнат сифилис от пълчищата смугли проститутки по бетонените плажове на министър Ангелкова са избрали алтернативни начини на придвижване.

Мислите, че въшливите северноафриканци, които напират с мизерните си лодчици и прескачат граничните огради, са тръгнали да търсят работа в Германия или Белгия? Нищо подобно – това са елитни туристи, засилили се към красотите на българските морски и планински курорти. Зер, и те малко да разпуснат душите на спокойствие между две атаки със зарин от Башар Асад.

Статистиката може да не лъже, но със сигурност не казва цялата истина. Големият въпрос не е колко чужденци идват в България, а какви. А отговорът е крайно неласкателен не само за Николина, а и за всички нас. В последните десетина години се превърнахме в клоаката на Европа. Тук пияни до безсъзнание скандинавски тийнейджърки идват да усетят нещо горещо, мургаво и космато, което в крайна сметка после се лекува с антибиотици. Друсани британски пубери акат в басейните и спят в ембрионална поза на паркингите пред петзвездните хотели на Слънчака. Съветски батки помпат евтино вино от ол инклузива до подрискване, поръчват си каре проститутки и си организират мини версии на песенния фестивал „Проф. Башкиров” в хотелските стаи.

Днешният обяд в капанчетата е снощната вечеря, забъркана с яйца и леко поръсена с магданоз за освежаване. Канализацията се излива във врата ти, за да се изкъпеш трябва да чакаш още 300 потни несретника като тебе да излязат от банята, за да се повиши налягането до това на чучур от ракиен казан. Персоналът е от получленоразделни селяндури в прогимназиална възраст, които нито могат да четат, нито да смятат, нито да носят чинии, без да ги излеят половината по себе си и останалото – в пазвата ти. За капак гледката се ограничава до 6-7 нескопосани скелета и един неработещ кулокран, който седи като застинал тиранозавър и чака да стане септември, за да може отново да трупа едно върху друго бетонови блокчета.

И на всичко това отгоре имаме ръст на туризма. Да, ама от Сирия и Афганистан. И не в Слънчев бряг, а в Бойчиновци. Но Николина тия работи не я касаят – нали статистиката излиза…