Англия отдава почит на Кристиан Ериксен преди днешния полуфинал с Дания

Президентът на УЕФА Чеферин покани датския национал на финала на Евро 2020

Спорт
10:22 - 07 Юли 2021
2974
Англия отдава почит на Кристиан Ериксен преди днешния полуфинал с Дания

Английските национали ще отдадат почти на Кристиан Ериксен преди полуфинала срещу Дания на „Уембли“, който е тази вечер от 22 часа.

Капитанът на британците - Хари Кейн, ще даде на колегата си Симон Кяер подписана фланелка на Трите лъва с името на Ериксен и №10 на гърба.

Ериксен е бивш съотборник на Хари Кейн, като двамата играеха заедно в Тотнъм.

Датският халф получи сърдечен арест в първия мач на Дания на Европейското първенство срещу Финландия.

На 12 юни, в края на първото полувреме на мача от Евро 2020 между отборите на Финландия и Дания, Ериксен падна на терена и не успя да се изправи. Той получи спешна помощ на полето за около 15 минути, след което бе откаран в болницата.

Мачът беше прекъснат и възобновен след час и половина, след което Дания отстъпи с 0:1. 29-годишният футболист претърпя операция и получил кардиовертер-дефибрилатор.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин покани Кристиан Ериксен и семейството му на финала на Европейското първенство.

От европейската централа съобщиха, че Ериксен и семейството му са били официално поканени на финала на Евро 2020, който ще се състои на 11 юли на "Уембли". Все още обаче не е ясно дали играчът ще присъства на събитието.

Освен Ериксен на финала бяха поканени и лекарите, които спасиха живота му на терена, между които и този на Лудогорец Валентин Великов.