Английски дядка бие Пенчо Кубадински с 500 отстреляни лъва

Малкълм Кинг е новият враг №1 на природозащитниците

Актуални новини
11:42 - 18 Март 2019
6846
Английски дядка бие Пенчо Кубадински с 500 отстреляни лъва

Британският пенсионер Малкълм Кинг за броени дни се превърна във враг 1 на природозащитниците по света. 74-годишният дядка се оказа най-успешният ловец на едър дивеч в света, отстрелял в половинвековната си кариера хиляди животни, като само лъвовете на сметката му са над 500. Английската преса предприе безпрецедентна кампания да извади на светло жестокия старец с пушка, а негови снимки са сред най-споделяните в социалните мрежи в англоезичния свят.

Пенсионираният агент на недвижими имоти, който живее на Вирджинските острови в последните години, е спечелил десетки награди от международния "Сафари клуб" от 2000-ата година насам. В колекцията му с трофеи фигурират всички животни от т. нар. "големи пет" на Африканския континент - лъв, слон, бял носорог, леопард и африкански бивол.

"Ако съберем минималните изисквания за всички купи, които г-н Кинг е спечелил, сметката показва, че има зад гърба си над 1500 отстрела на едър дивеч, като само лъвовете са 500", твърди Едуардо Гонсалвеш, природозащитник, стартирал преди 6 години кампанията да се забрани награждаването на ловци за брой убити животни. - "Този човек е истинският звяр, нека всички знаят лицето на чудовището", четем в декларация на организацията му.