Анти-стрес медитация по време на коронавирус

Нещо за четене
12:22 - 27 Март 2020
2549
Анти-стрес медитация по време на коронавирус

Във време на пандемия и социална изолация певицата, писател и йога инструктор Светла Иванова се радва на времето си вкъщи и създава книжка с релаксации за деца и медитации за сваляне на стреса с цел подсилване на имунната система за възрастни.

„Наслаждавам се на времето прекарано вкъщи със семейството ми, и продължавам да водя он-лайн практики. Работя и по всички мои проекти „на изчакване“, за които все не ми стигаше време. Бяхме позабравили, че силата, мотивацията и вдъхновението ни идват отвътре забързани в материалния свят. В това време за осъзнаване, личностно усъвършенстване и преосмисляне ни истински важните неща обръщането на вътре е много важно. Медитацията и релаксацията ни помагат точно за това, както и да свалим нивата на стреса, да живеем в настоящия момент и да осъзнаем от какво наистина имаме нужда. Да потърсим хармонията, която носим и да я запазим. Вярвам, че релаксациите за деца ще бъдат полезни също и на родителите им“, казва Светла.

Изпълнителката на „Любов и кафе“ разработва своята Антистрес медитация в собствения си дом като доказателство, че за да се почувстваме наистина добре ни трябват 30 минути спокойствие и желанието да се погрижим за себе си извън въртележката на битовизмите. Медитацията е достъпна за всичките ѝ последователи в социални мрежи и ютюб и включва тибетски пеещи купи, чиито звуци докосват всяка клетка в тялото и ни хармонизират.

Светла Иванова ще споделя онлайн и релаксациите за деца, които написа по време на пандемията за третата си интерактивна „Вълшебна книжка“. Малките ѝ читатели ще се забавляват още с изработване на оригами, рисунки за оцветяване и йога упражнения приложени в книжката.