Антоанета Борисова: Животът ми се превърна в ад заради фалшив тест за дрога

Жената бе ударена от кола с 11 мигранти

Новини
11:57 - 23 Септември 2024
3871
Антоанета Борисова: Животът ми се превърна в ад заради фалшив тест за дрога

"Животът ми се превърна в истински кошмар, след като тест показа, че употребявам наркотици, без дори да съм виждала дрога в живота си. Ще търся правата си по съдебен ред. Всичко, което изживях, няма цена. Бях в ада". 

Това заяви Антоанета Борисова от София. Жената бе ударена от кола с 11 мигранти. Пристигналите на място полицаи ѝ направили полеви тест, който отчел наличието на забранени субстанции в кръвта. Тя бе арестувана и задържана за над 16 часа, въпреки травмите си. В събота вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че кръвната проба на Антоанета Борисова е отрицателна, без следи от наркотици и забранени вещества. Това означава, че тестът, заради който жената беше третирана като престъпник, е фалшив. Преди дни тя си направи допълнително паралелно кръвно изследване в Съдебна медицина, което също показва, че кръвта ѝ е чиста от наркотични вещества.

„Ще си потърся правата. Ще стигна, докъдето трябва. Защото всичко, което преживях, беше един ад. Има много подобни случаи, за които хората си носят последствията. Остават без работа, биват набедени, че употребяват наркотици пред обществото. До излизане наяве на истината, а именно, че не употребяват, им се нанасят трайни психически травми. Това е унижение", каза Борисова.

По думите ѝ шофьорската ѝ книжка все още е отнета.

"Очаквах някой да ми се обади, за да ми се извини за причиненото неудобство, но до момента никой не го е направил. Затова ще обжалвам всичко - задържането, неправомерното отнемане на свидетелството за правоуправление", подчерта Борисова.