Антон Хекимян обяви приоритетите си за София и разкри защо Васил Терзиев не трябва да става кмет

Политика
18:31 - 25 Октомври 2023
2599
Антон Хекимян обяви приоритетите си за София и разкри защо Васил Терзиев не трябва да става кмет

Ноося гербът на София на ревера си, защото в него са вплетени всички цели и задачи, които сме си поставили да изпълним в следващите 4 години. София е прекрасен град и ние трябва да продължим да развиваме това, което е направено до момента. Аз и моят екип искаме да направим Витоша по-достъпна и да отворим минералните бани на столицата, но най-важното е да бъдем обединени. Трябва да стана кмет, за да завършим започнатите линии на метрото, за да направим нови линии на метрото, за да направим нови 100 км троторари годишно, за да направим 100 нови паркинга, за да продължим да обновяваме градския транспорт и да направим София по-сигурен град.  Г-н Терзиев не трябва да става кмет, защото е издигнат от партии, които в последните години само обещават и не изпълняват. Идеите на г-н Терзиев и г-н Бонев са нерализируеми. 

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ - СДС Антон Хекимян, който участва в предизборен дебат по NOVA с кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев. 

"Данъците на софиянци не трябва да бъдат вдигани. Аз ще работя за това поне 2% от данъците на софиянци да се връщат в общината и да се реинвестират в града. Ако г-н Терзиев събира несъбираемите данъци на софиянци, както г-н Асен Василев ги събира на национално ниво, тежко ни и горко. Искам да кажа на софиянци да събират разделно боклука си, защото така няма да плащат такса смет. а ще плащат само такса за боклука, който са изхвърлили. Нашата цел е да обединим софиянци, че боклукът се преработва разделно", обяви той. 

"В София има синя и зелена зона. Нашата работа е да изграждаме нови паркинги и да заличаваме калните точки. В София има 1 млн. автомобила. Ние трябва да убедим софианци да не се качват на автомобилите си, за да стигнат до центъра. Това ще стане с подобряване и осъвременяване на градския транспорт, както и със строеж на нови метро линии. Ще работим и за персонални паркинги", разкри Хекимян.  

"Със сигурност има проблем с обществените проблеми, който трябва да бъде решен. Трябва да се инвестира в изграждането на обществени тоалетни", заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ - СДС.  

"Над 140 декара нови паркове - това е нашият ангажимент за следващите 4 години. И ще го постигнем. Планираме 7 нови парка. Започваме с тези 17 декара до църквата „Рождество Христово“ в „Младост“ 3. Другите, които следват са: парк „Мокренски проход“ в „Красно село“, както и в район „Студентски“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“, „Манастирски ливади“, които определено имат нужда от нови зелени пространства. Един от проектите е обновяването на парк „Славия”, където се намираме и още 8 от любимите паркове в София, сред които са парк „Заимов“, „Овча купел“, „Св. Никола“ и „Хиподрума“, категоричен бе Антон Хекимян.