Арестуваха ловец

Общество
12:50 - 08 Февруари 2023
2300
Арестуваха ловец

Мъж на 38 години е задържан от полицията в Силистра заради подозрение в извършване на незаконен лов съобщават от Областната дирекция на МВР.

Мъжът е бил засечен в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност и опазване на държавния и общинския горски фонд, проведена вчера от полицията, съвместно с представители на Ловно-рибарското дружество „Сокол-1“.

Около 21:50 часа при обход в землището на село Светослав на нерегулиран полски път е бил забелязан движещ се лек автомобил с насочен встрани от посоката на движение зелен светлинен лъч. Автомобилът бил спрян и при последвалата проверка в него са установени четирима мъже. Единият от тях е бил с извадена от калъфа и приготвена за стрелба, законно притежавана, ловна карабина с поставен оптичен прицел.

Затова, че ловува извън определените в разрешителното му места, на мъжа ще бъде съставен акт по Закона за лова и опазване на дивеча. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Иззети са ловната карабина, 16 боеприпаса и един ръчен фенер.

По данни от ловно-рибарското дружество в Силистра редовно се извършват проверки от страна на отговорните институции за спазването на правилата за безопасност по време на лов, мерките за биосигурност, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии. Бракониерските набези са рядкост.