Арестуваният Кристиян Христов: Бившата жена на Пепи Еврото е близка с Гешев

Любена Петрова и мъжът й ме караха да върша неща, които не са законни, твърди собственикът на "Изамет”

Топ
15:15 - 31 Май 2023
64352
Арестуваният Кристиян Христов: Бившата жена на Пепи Еврото е близка с Гешев

В първата част от интервюто си за Антикорупционния фонд бившата жена на Пепи Еврото Любена Павлова заяви, че Гешев не е идвал в ресторанта "Осемте Джуджета", за разлика от Сарафов и градския прокурор на София Емилия Русинова. Неин бивш служител разви друга версия.

Кристиян Христов, който се представи като “формален собственик на дружеството Изамет” и герой от филмите на Антикорупционния фонд заяви пред BIRD, че е работил за Любена Петрова и Петьо Петров и сега се страхува за живота и здравето си, както и за тези на близките си. Христов декларира, че е бил принуждаван да прави неща, които не са законни и морални. Като прехвърлянето на дяловете на "Изамет" например, за което действие бил принуден от Любена.

Любена била дейната, а Пепи Еврото “хапвал, пийвал и спял”, каза той.

Кристиян потвърди, че е участник в протеста с агнешките главички в подкрепа на Цацаров, който също бил организиран от Любена. “Там взеха участие много хора, които на по-късен етап също ще излязат и ще свидетелстват”. Кристиян заяви, че ще разкрие огромни схеми за контрол над магистрати и “каквото сабя покаже”.

За Иван Гешев Христов заяви, че е бил сред най-честите посетители в ресторанта на Еврото, а съпругата му била близка приятелка на Еврото и Любена, като двете деляли офис на "Позитано" зад Съдебната палата. Но Гешев бил по-близък с Любена, отколкото с Еврото. “Любена беше близката приятелка не Гешев, те пиеха и пушека пури много след като Петьо Еврото се беше напил и прибрал у дома”.

Пълният текст от разговора с Кристиян Христов:

Въпрос: Моля, представете се.


- Казвам се Кристиян Христов и съм формален собственик на дружествата „Изамет“, един от героите във филмчетата „Осемте Джуджета“ – неща за които и вие сте писали. Причината, поради която искам да говоря е, че изключително много се страхувам. Опасявам се за здравето и живота си, тъй като аз съм работил за Любена Петрова и Петьо Петров няколко години и през тези години съм бил принуждаван да правя какви ли не неща, които не са морално ОК, не са законни и т.н.

Едно от тях е прехвърлянето на дружествените дялове от „Изамет“ на мое име. Бях принуден от Любена Петрова, която всъщност беше шефката, а Петьо Петров е човек, когото виждах много рядко – той предпочиташе да хапне, пийне и да си легне. Любена беше доста дейна и ми даваше насоки какво трябва да се случва.

Въпрос: Всъщност вие бяхте в основата на онзи протест с агнешките главички, в подкрепа на Цацаров пред ВСС, нали така?

- Аз съм участвал в този протест, като бях отново притиснат от Любена, нямах много избор, трябваше да го направя. Там имаха участие много хора, на по-късен етап също ще излязат и ще се кажат, те също бяха заплашвани. Все още не знам за кое мога и за кое не мога да говоря, още нямам адвокат, днес ще се свържа с адвокат, ще ме разпитват навсякъде и се надявам да се обърне внимание на това, което кажа. Обръщам се към медиите, с единствената цел да мога да бъда защитен. Защото нещата, които ще кажа, не са малки и наистина разкриват огромни схеми за контрол на магистрати и т.н. Впоследствие ще добавя и други хора, които са били на трудов договор във фирми на Любена, които тя също е принуждавала да вършат такива неща – и, каквото сабя покаже. Но аз съм изключително, изключително застрашен. Страх ме е много за живота ми, за живота на моята приятелка, която е бременна в осми месец, за бъдещето на детето ми, което все още не се е родило – и аз съм длъжен да изляза и да говоря!

Въпрос: От кого ви е страх?

- От Любена Петрова, от един от най-честите посетители в „Осемте Джуджета“ Иван Гешев, от това, че Любена е много близка приятелка с жената на Гешев, която работеше в офиса на Любена, който се намираше на площад „Позитано“ в Perform Business Center, зад Съдебната палата. Сега ще разкрия много неща на пресконференцията, като след това ще ви дам подробно интервю, като ще ви осигуря, така, аз знам, че целта е да има сензация, пред всяка медия аз ще покажа нещо, което няма да показвам пред останалите. Разполагам със страшно много доказателства.

Въпрос: Значи, вие потвърждавате, че Иван Гешев е бил посетител в „Осемте джуджета“?

- Многократно! Най-честият гост и приятел на Любена Петрова, приятел също и с Петьо Еврото, като неговата истинска приятелка е Любена – тя е тази, с която пушеше пури, пиеше уиски, и оставаше до много късно след като г-н Петьо Петров се е напил и се е прибрал вкъщи.

Въпрос: А Димитър Франтишек Петров беше ли чест посетител?

- Трябва да видя снимка, за да ви потвърдя. Много от тях не ги знам по имена. Благодаря много за обърнатото внимание, много се радвам, че се свързахте с мен. Вие, заедно с БТВ и така нататък сте обективни медии. Благодаря ви много, действам, действам, защото съм под огромна заплаха!!