Аржентина и Меси на върха (СНИМКИ И ВИДЕО)

Гаучосите спечелиха Копа Америка, след като биха Бразилия на празния "Маракана"

Спорт
07:59 - 11 Юли 2021
3464
Аржентина и Меси на върха (СНИМКИ И ВИДЕО)

След 28 години чакане Аржентина отново триумфира на Копа Америка! Водени от своя лидер Лионел Меси, гаучосите спечелиха с 1:0 финала срещу Бразилия на „Маракана“ в Рио де Жанейро.

Единственият гол във финала бе дело на Анхел Ди Мария. По този начин Аржентина спечели Копа Америка за първи път от 1993 година насам. Това е първият по-значим трофей за отбора в ерата на Лионел Меси.

Бразилия не познаваше загуба в официален мач от 1950 година на континентално равнище на „Маракана“.

Аржентина поведе в резултата във 22-ата минута. Родриго Де Паул с дълъг диагонален пас намери Анхел Ди Мария, който се възползва от много груба грешка на Ренан Лоди. Бразилският защитник позволи топката да мине зад гърба му, а Ди Мария вече беше безвъзвратно изпуснат. Аржентинският национал бе сам срещу Едерсон, след което технично го прехвърли, пращайки топката във вратата му.

До края на първото полувреме аржентинците можеха да вкарат и втори гол, но Маркос Акуня и Лионел Меси не се възползваха от възможностите, които се откриха пред тях.

Ричарлисон отбеляза гол в 51-ата минута, но попадението не беше зачетено заради засада.

Три минути по-късно Емилиано Мартинес направи страхотно спасяване, отразявайки удар на Ричарлисон.

В края на мача бразилците упражниха много сериозен натиск. В 83-ата минута Габриел Барбоса отправи много опасен удар, но защитник на Аржентина успя да изчисти малко пред голлинията.

Емилиано Мартинес направи фантастично спасяване в 88-ата минута, когато отрази нов много опасен удар на Габриел Барбоса.

Аржентина можеше да вкара втори гол в 89-ата минута, но в последния момент удар на Лионел Меси беше блокиран.

Аржентина организира много добра атака в третата минута на добавеното време на мача, когато Родриго де Паул стреля, но Едерсон демонстрира своя рефлекс, избивайки в корнер.

По този начин Меси спечели първия си финал на Копа Америка, след като има три загубени през 2007, 2015 и 2016 година.

Аржентина се изравни по отличия с Уругвай, като и двата отбора имат по 15 трофея и вече двата са най-титулуваните на континента.

Успехът на “Маракана” е първи за Аржентина над Бразилия като гост. Бразилия за първи път не печели Копа Америка като домакин.