Асад подкрепи руската операция в разговор с Путин

Освен това лидерите обсъдили темата за сирийското споразумение

Русия
14:03 - 25 Февруари 2022
2693
Асад подкрепи руската операция в разговор с Путин

По инициатива на сирийската страна руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор със сирийския президент Башар Асад, съобщава пресслужбата на Кремъл.

„Президентът на Сирия изрази решителна подкрепа за провежданата от Русия специална военна операция за защита на мирното население на републиките на Донбас, като същевременно осъди дестабилизиращата политика на САЩ и НАТО, която навремето доведе до сериозно влошаване на ситуацията в Средния изток“, се казва в съобщението.

„След като благодари на Башар Асад за такава принципна позиция, Владимир Путин от своя страна сподели оценката си за развитието на ситуацията в контекста на взетите и реализирани от Русия решения“, се казва в него.

Освен това лидерите обсъдили темата за сирийското споразумение и по-специално насърчаването на политическия процес в рамките на „астнинския формат“, за да се гарантира суверенитетът, единството и териториалната цялост на Сирия.

„Бяха разгледани редица въпроси на двустранното сътрудничество, преди всичко в търговско-икономическата сфера. Беше договорено продължаване на взаимодействието и контактите на различни нива“, съобщават от пресслужбата.

Припомняме, че в четвъртък сутринта Путин реши да проведе специална военна операция във връзка със ситуацията в Донбас. В Украйна беше въведено военно положение.