Асен Василев е дясната ръка на Денков, Мария Габриел - лявата (ВИДЕО)

Премиерът откри първото заседание на новия кабинет с думите: "Бързайте качествено, никой няма да ни даде 100 дни"

Топ
14:39 - 07 Юни 2023
3868
Асен Василев е дясната ръка на Денков, Мария Габриел - лявата (ВИДЕО)

Премиерът Николай Денков откри първото заседание на новия Министерски съвет на "Дондуков" 2 с приветствие към членовете му и с ясно поставяне на основните му приоритети. 

От дясната страна на академика седна финансовият министър Асен Василев, чиято задача да оформи бюджета максимално бързо по заръка на Денков. А от лявата му застана вицепремиерът и бъдещ редовен министър-председател след ротацията след 9 месеца Мария Габриел. 

Денков се обърна към министрите си с молба веднага да се заловят за работа, за да избистрят финално управленската програма, както и да подготвят документа, наречен "план-график" или Библия. 

"Действайте експедитивно и решително. Никой няма да ни даде 100 дни. Но това не бива да става за сметка на качеството", заръча още Денков. 

Той обърна внимание на средствата, раздадени от служебния кабинет на Гълъб Донев в последните седмици от неговото съществуване. "Появи се информация, че има забавени процедури в някои министерства с потенциални големи загуби. Затова ви моля наред с другите задачи през следващите дни да проверите какви големи разходи са направени в последните седмици и месеци, както и дали действително има забавяния. Такива може да костват много скъпо на бюджета на държавата, на хората и на бизнеса", напомни още Денков. 

"Сигурен съм, че можем да успеем", каза все пак той насърчително към колегите си.