Асен Василев за случката с Гешев: "Пиратка, уплашила зайци"

Политика
12:16 - 04 Май 2023
1240
Асен Василев за случката с Гешев: "Пиратка, уплашила зайци"

Произшествието с главния прокурор в началото на седмицата все така буди недоверие. "Това, което се вижда от снимките от покушението на Гешев, е по-скоро като пиратка, уплашила зайци", коментира днес съпредседателят на ПП Асен Василев.

Междувременно стана ясно, че Гешев в момента е Истанбул. Там той участва в международна конференция на прокурорите, като домакин е турският му колега Бекир Шахин. Темата: “Ефективни разследвания в ерата на дигитализацията”.

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Истанбул за участие в първата Пан-европейска регионална конференция на Международната асоциация на прокурорите, съобщиха от държавното обвинение.

Домакин на форума е главният прокурор на Турция Бекир Шахин.

Участници в конференцията са ръководителите на прокуратури и разследващи органи от Европа, Централна Азия, САЩ. Форумът ще бъде открит от главния прокурор на Турция, главния прокурор на Азербайджан и вицепрезидент на Международната асоциация на прокурорите Камран Алиев, министъра на правосъдието на Турция Бекир Боздаг и председателя на Върховния касационен съд Мехмет Акарджа.