АШКОЛСУН: Съветниците на Гълъб лапат по 4600 лева

Двама среднисти наел служебният премиер Донев

Политика
18:00 - 10 Ноември 2022
6460
АШКОЛСУН: Съветниците на Гълъб лапат по 4600 лева

4600 лева е средната заплата на съветник в кабинета на служебния премиер Гълъб Донев или някой от неговите вицета, стана ясно от отговор на министър-председателя до соцшефката Корнелия Нинова за броя назначения по топлите места на "Дондуков" 1, откакто властта на Румен Радев е окупирала сградата. 

Общата сума на средствата, заделени на месец за 26-имата, кацнали там, е 119 783 лева, като в нея, уточнява Донев, влиза основната месечна заплата, допълнителни възнаграждения за прослужено време и... постигнати резултати, т.е. ДМС-та.

В неговия кабинет назначените досега са цели деветима, като един е на непълно работно време - 4 часа. Служителите на премиера имали образование в сферата на философията, изкуствознанието, социологията, националната сигурност и отбраната, прависти, разузнавачи и филолози. Срещу апетитните фишове се подписват и двама среднисти.

В кабинета на Атанас Пеканов съветниците са доста по-скромен брой - петима, като и там има служител на непълно работно време. Освен това нито един не е останал само с гимназиална тапия.

При министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров съветниците са трима и всичките са висшисти. Същата е ситуацията и при вицепремиера по икономиката и министър на транспорта Христо Алексиев. 

Само един е среднист край МВР шефа Иван Демерджиев, но пък за сметка на това ползва експертизата на цели шестима, включително философ и финансисти по образование.