Астрологът Оксана Хорват пред Lupa.bg: Чака ни тройно критичен месец

Хороскопи
17:30 - 04 Юни 2020
21423
Астрологът Оксана Хорват пред Lupa.bg: Чака ни тройно критичен месец

-Оксана, през този месец предстоят три затъмнения, първото е утре – лунно затъмнение в Стрелец. Да очакваме ли по-особен, по-напрегнат юни – различен от останалите?

-При всички случаи, когато има затъмнения, това създава повече напрежение, повече обърквания. А през юни имаме две затъмнения плюс едно в началото на юли - на 5-и. Към това трябва да прибавим и ретроградна Венера. Венера отговаря за партньорствата, за парите, за любовта, за хармонията – когато е ретроградна, създава хаос именно в тези области. Именно на този фон ще бъде лунното затъмнение утре. При лунните затъмнения емоциите много трудно се овладяват. А това затъмнение на 5 юни е в подвижни знаци – по оста Стрелец-Близнаци – и това дава една особена бързина при преминаването на една емоция в друга, много прибързани решения, дори веднага преминаване в действия преди да сме осмислили нещата, което може да доведе до много грешки.

-Лунното затъмнение на 5-и юни на кои знаци ще повлияе негативно, на кои положително и на кои – неутрално?

-Положително надали ще повлияе на някого.

Най-силно ще засегне знаците Близнаци и Стрелец – точно там, където се намира самото затъмнение. Може да се каже, че на второ място потърпевши ще са представителите на Дева и Риби – при тях се оформя напрегнат аспект квадратура, което също ще провокира доста силно напрежение.

Останалите знаци ще го преживеят с една идея по-неутрално. Но най-важното за всеки отделен човек е къде точно в личния му хороскоп попада затъмнението и коя област ще активира.

-На 21 юни ни чака и слънчево затъмнение. То как ще ни повлияе?

-При слънчевите затъмнения повече се замъглява нашата рационална мисъл, нашата ясна преценка, нашето съзнание.

Допускаме грешки не толкова в емоционален план, колкото в преценката и решенията си – счита се, че на затъмнение не бива да се взимат никакви решения!

Защото в единия случай ще ни подведат емоциите, в другия случай - яснотата на мисълта. Това затъмнение ще е в знака Рак, така че най-повлияни ще бъдат представителите на Рак и Козирог. Освен тях за твърде напрегнати аспекти трябва да внимават също хората от зодия Овен и Везни. При тези четири знака последиците ще са най-големи.

Да не забравяме, че ретроградната Венера ще бъде ретроградна до 25 юни – така че объркванията в парите и любовта ще продължат до тогава. А от 18 юни ретрограден става и Меркурий – това е планетата, която отговаря за комуникациите, договорите, сделките. Получава се така, че това слънчево затъмнение на 21 юни е съпътствано от ретроградна Венера, от ретрограден Меркурий... И то в Рак – знакът, който е опозиция на Козирог, където в момента е голямото струпване на тежките планети Юпитер, Сатурн, Плутон. Всичко това прави деня на затъмнението доста напрегнат.

Преди години имаше един термин „тройно критичен ден” – е, 21 юни е един такъв ден.

-За какъв период напред влияе слънчевото затъмнение?

-Някои астролози казват, че затъмненията влияят 6 месеца. Но на всеки 6 месеца ние имаме затъмнение, така че аз не съм склонна да приема това. 2-3 дни преди и 2-3 дни след затъмнението въздействието е най-силно. Но иначе въздействието остава до следващото новолуние – около един месец.

-На 5 юли е последното затъмнение от тази лятна серия сега. Може ли да се каже, че след тази дата напрежението ще спадне?

-По принцип може да се каже.

Най-вероятно след слънчевото затъмнение на 21 юни - някъде към 5 юли, когато е последното лунно, нещата ще ескалират. Но поне Венера вече няма да е ретроградна.

След 13-ти юли, когато и Меркурий ще тръгне директен, може да се очаква, че нещата вече ще са по-спокойни. Втората половина на юли и месец август трябва да са доста по-спокойни, в сравнение с това, което беше от началото на годината. Те се очертават като най-приятните месеци тази година.

За съжаление, от 9 септември започва ретрограден Марс – до 14 ноември, така че идва ново 20, нови напрегнати ситуации и връщане на стари неща. Така че до края на годината все ще има някакви неблагоприятни влияние.