Атанас Узунов категоричен: Нямаше дузпа за Англия!

Спорт
17:07 - 09 Юли 2021
2194
Атанас Узунов категоричен: Нямаше дузпа за Англия!

Бившият топрефер на България - Атанас Узунов, бе категоричен, че дузпа за Англия срешу Дания не е имало. Както е известно, нидерландският съдия Дани Макели взриви футболния свят като посочи бялата точка за театрално падане тип "лястовичка" на Рахим Стърлинг, след което Хари Кейн с добавка вкара победния гол за Тритела и ги изпрати на финала на Евро 2020.

"Дузпа категорично нямаше. Нямаше и никакво съприкосновение между нападателя и футболиста на Дания. Не мога да си обясня защо авторитетен рефер като Макели се хвана толкова лесно на симулацията на Стърлинг. Той абсолютно убедено посочи бялата точка и нито за миг не се усъмни в отсъждането. Видях, че се консултира с колегите си от ВАР. Нямам представа какво са му казали, но според мен беше голяма грешка, че той сам не отиде до екрана да се убеди за ситуацията. Това беше абсолютно задължително като се има предвид, че мачът беше в продължение и едно такова решение предопределя крайния изход. Само той си знае защо постъпи така.

Дискутирано беше и наличието на втора топка на терена по време на атаката с отсъдената дузпа. За мен това не е грешка, тъй като тя не влияе на играта", коментира пред "Марица" Узунов, който в съдийската си кариера има мач Барселона - Байерн на Камп ноу в Шампионската лига и е последният български рефер, свирил двубой на финали на Европейско първенство - в Англия през 1996 г.