Атанасов успокои: Не отиваме на избори!

Пратиха ни в ръцете на президента, вече всичко зависи от него, заяви съпредседателят на ДБ

Новини
18:52 - 06 Март 2024
3936
Атанасов успокои: Не отиваме на избори!

„Аз мисля, че няма да отидем на никакви нови избори", прогнозира съпредседателят на ДБ - ген. Атанас Атанасов.

„Очевидно е, че имаме ситуация, в която са изострени отношенията между партньорите. Надявам се в края на седмицата да започнат конкретни преговори. Да седнем на масата на преговорите двете страни и да отделим спорното от безспорното и да търсим решения, защото няма нерешени въпроси, ако има политическа воля", каза още Атанасов.

"С поведението си днес те ни пратиха в ръцета на президента Радев. От него вече зависи всичко. Защо беше нужно да съсипят правителството днес и часовникът да цъка в ръцете на Радев? Вече от президента Радев зависи кога ще са изборите, кога ще са консултациите. Ако Радев не беше джентълмен, можеше да ни назначи консултациите утре. Има право.

Тези хора играят само една игра - да излезе, че ГЕРБ е виновна за това, че отиваме на избори. Понеже не искам да излизам виновен, съм изпратил с техните дами дамски екип. Ако намерят кардинално решение за кабинета, ще отида да се подпиша. Те днес предопределха как ще се развият нещата.

Не виждам позитивно решение на този цикъл за ротация", каза по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се ядоса, че оставката на кабинета "Денков" е била гласувана в негова отсъствие.