Атлант оживява през 1914 г.

Съобщава, че като него има още стотици по Земята

Мистика
09:17 - 30 Януари 2023
4198
Атлант оживява през 1914 г.

Изследователи на мита за Атлантида и учени от различни области се обединяват около предположението, че атлантите са правели експерименти с човешката еволюция с цел да предотвратят загиването на своя континент. Боговете живели на Олимп, но се спускали, за да помагат на хората и да ги учат, влюбвали се в смъртни жени. От тях се раждали полубогове – герои. Всички тези същества са резултат от незавършения експеримент на атлантите, гласи набиращо популярност предположение.

Какво прекъсва този експеримент? Глобална катастрофа? Невероятно е, казват атлантолозите. Предвиждайки я, атлантите опитали да отидат в бъдещето, да съхранят своята култура и тайни знания. И за това се възползвали от хронокапсули – изкуствено създадени пролуки във времето.

Руската преса съобщава през 1914 г., че руски търговски кораб прави експедиция в Атлантическия океан. С помощта на френски изследователи е изваден от дъното на океана неизвестен предмет, подобен на саркофаг. Вътре в него се намирало напълно съхранено тяло на атлант и ръкописи. Вестник „Новое време” публикува фрагмент от разшифрования текст, разчетен неизвестно как от руско-френските търсачи на Атлантида. До запазеното тяло имало голям свитък с надпис:

„Аз съм Хормес, жрец и потомък на жреци. Привет на съзнателния човек, който някога ще прочете това. Съзнателно се погребах, за да възкръсна в по-добри времена. Ние, които се погребахме така, сме много. И всички ние ще оживеем и ще разкажем великата драма на Атлантида. Но ако нещо се случи и нашите тела бързо станат тленни, то знайте – Атлантида загина не изведнъж. Тайната на неизбежната гибел бе открита от нашите мъдри и йерофанти 7000 години назад. Но когато съветът разбра, че гибелта е непредотвратима, бе решено да не се съобщава истината на милионите хора, докато не настъпи решителния час, краят. Нека си живеят щастливо и безоблачно до катастрофата“.

Неизвестно е къде днес е тази капсула и дали откриването й е реален факт. След революцията в Русия през 1920 г. капсулата попада в тайните лаборатории на съветските служби, чиито ръководител е назначеният от Ленин Глеб Бокий. Посланието от Атлантида отново се скрива. Бокий и сътрудниците му са потресени от видяното. Явно то е толкова сериозно, че в лабораторията са извикани тогавашните ръководители на страната. Не се знае какво са видели. Но част от присъствалите изпадат в транс или хипнотичен сън и това се случва на самия Сталин. Глеб Бокий е обвинен в опит да зомбира съзнанието на ръководителите на партията и е разстрелян.