Австралиец срази Григор в Маями

77-ият в света Джордан Томпсън надви нашия с 2:0 сета

Тенис
19:13 - 25 Март 2019
1677
Австралиец срази Григор в Маями

Григор Димитров отпадна от мастърса в Маями. В третия кръг българската ракета загуби 0:2 сета (5:7, 5:7) от 77-ия в света Джордан Томпсън. В играта на нашия (№29) се видя доста напрежение, особено в решителни разигравания на корта. Печелившите удари бяха на страната на австралиеца, Григор пък направи доста повече непредизвикани грешки, което наклони везните в полза на противника му. В добавка първият сервис на хасковлията не бе особено сполучлив – той вкара само 57% срещу 73% за Томпсън.  

Григор започна ударно мача и още в първия гейм направи пробив, но австралиецът го върна веднага. След това двамата успяваха да печелят убедително подаванията си, преди Томпсън да поведе 6:5. При сервирането за влизане в тайбрека българинът се разколеба и се наложи да спасява сетбол. Последваха още няколко разигравания, а при втория сетбол за съперника Димитров направи непредизвикана грешка и така сдаде частта – 5:7.

Във втория сет ролите се размениха. Началото бе по-силно за Томпсън, който стигна до трети пробив за 3:1. Още в следващия гейм обаче Гришо се върна в играта и след това затвърди пробива си за равенство 3:3. В следващите разигравания нашият внесе дълбочина в своя форхенд и опря съперника до стената. Томпсън се пречупи и допусна втори пробив. Гришо се добра до златен шанс да сервира за спечелването на втория сет, но загуби в кошмарен гейм на нула.

Така развоя на корта се обърна отново и за втори път нашият трябваше да се бори за оцеляване и тайбрек. Тогава Димитров почти рухна, но все пак спаси три поредни мач бола. След това обаче две поредни непредизвикани грешки се оказаха фатални и подариха успеха на австралиеца с 2:0 сета.