Австралия обяви война на педофилите

Миналата година полицията е получила 18000 сигнала за експлоатация на непълнолетни

Свят
11:10 - 03 Септември 2019
1520
Австралия обяви война на педофилите

Правителството на Австралия съобщи, че следващата седмица ще представи проектозакон за утежняване на присъдите за сексуални престъпления, извършени спрямо непълнолетни, съобщава "Спутник".

"Дължим го на децата си, за да ги защитим. Нещо повече, извършителите на най-тежките престъпления могат да получат доживотен затвор съгласно новите закони, които ще представим в парламента идната седмица", заяви в Туитър премиерът Скот Морисън.

Поправките в действащия Наказателен кодекс, които ще бъдат представени на законодателите на 4 септември, ще направят по-трудно излизането на свобода под гаранция за извършителите на тежки престъпления и ще задържат за по-дълго зад решетките рецидивистите, посочва се в съвместна декларация на Министерството на вътрешните работи и Прокуратурата.

Освен това се предвижда веднъж освободени, сексуалните престъпници да остават под постоянно наблюдение, както и да бъдат подлагани на подходяща рехабилитация.

Главният прокурор на Австралия Крисчън Портър посочи, че 28% от насилниците на деца, които са били осъдени през 2018 г. и 2019 г., не са прекарали нито един ден в затвора.

Миналата година австралийската федерална полиция е получила близо 18 000 сигнала за експлоатация или злоупотреба с непълнолетни. По данни на Вътрешното министерство това е почти двойно в сравнение с 2017 г.

Правителството ни е във война с тези хищници и всички онези, които биха опитали да наранят децата, посочи инициаторът на промените Питър Дютон.