Баба Атанаса от Граф Игнатиево чукна 102

Столетницата събра за рождения си ден двете си дъщери, внуците и правнуците

Общество
14:26 - 13 Октомври 2024
8142
Баба Атанаса от Граф Игнатиево чукна 102

Най-възрастният жител на община "Марица" - Атанаса Оджакова, навърши 102 години. Тя е родена в с. Труд, но от 19-годишна живее в Граф Игнатиево, където е срещнала любовта на живота си. Цял живот е била ангажирана в селското стопанство.

„Работихме много в ТКЗС-то. Надникът ни бе 20 стотинки на ден, но бяхме щастливи. Младите хора сега не познават труда, бързо се изморяват", смее се баба Атанаса. Тя коментира, че обича България и е загрижена за бъдещето й. „Следя политиката, гледам телевизия и познавам политиците. Надявам се децата ни да имат по-добър живот от нас", споделя тя. И посъветва младите хора да бъдат отговорни, да не бягат от страната и да обичат родината си.

За да я поздравят за рождения й ден, на гости й бяха зам.-кметовете на Марица Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и управникът на селото Нестор Чочев. Те й пожелаха да е все така жизнена и енергична и да продължава да се радва на внуци и правнуци. Баба Атанаса ги попита за кмета на общината Димитър Иванов, с когото заедно са отпразнували 100-я й рожден ден. „Знам, че има много работа, но му предайте, че ще го чакам да мине да ме види някой ден", поръча столетницата.

Гергана Титюкова и Николай Стаматов й връчиха поздравителен адрес от кмета на общината, подариха й кошница с плодове, лакомства и парична сума. И й пожелаха още много щастливи дни и споделени празници с любимите хора. А през уикенда баба Атанаса събра за рождения си ден двете си дъщери, внуците и правнуците.