Багери бутат незаконни къщи в Стара Загора

Обитатели на постройки сами бутат къщите си

Новини
09:53 - 15 Април 2019
1447
Багери бутат незаконни къщи в Стара Загора

Започна акция по премахването на незаконни къщи в Стара Загора. Машините ще съборят 54 постройки в квартал "Лозенец". В местността Карасиврия в района хората са започнали сами да събарят къщите си, след като са чули, че пристигат багерите.

За да се стигне до днешната акция е извървяна близо 2-годишна процедура, обясняват от община Стара Загора. Местните добавят, че живеещите в  незаконните жилища са получили предизвестия преди 6 месеца.

„Отдавна сме уведомили хората тук, че тези постройки предстои да бъдат съборени. Те са 54 на брой и няма никакъв начин да бъдат узаконени. Преминали сме през обжалване на съда, бяха наели адвокат, който да обжалва заповедите в Административен съд, заповедите са влезли в сила. Цялата законова процедура е спазена”, обясни кметът Живко Тодоров.

По думите му акцията не е свързана с предстоящите евроизбори, а незаконни къщи се събарят всяка година. Градоначалникът увери, че премахването на незаконни постройки е стара практика на общината и днешната акция няма нищо общо с изборите.