Българи избиват сърби в ЮАР заради 20 кг кокаин

Крими
16:45 - 11 Април 2019
5686
Българи избиват сърби в ЮАР заради 20 кг кокаин

Убиват сърби за 20 кила кокаин! Българи ликвидират наши граждани заради открадната дрога! Историята на кървавата война в ЮАР! Това са челните заглавия в днешния сръбски в. "Курир", в който анонимен източник на изданието разкрива причината за убийствата в подземния свят - война между сръбската и българската мафия в ЮАР.

Според източника на "Курир" поредната жертва е Иван Джорджевич, по прякор Жуча, разстрелян в засада във вторник в Йоханесбург. Убийствата започнали след като негов доверен човек откраднал от българските мафиоти там пратка с дрога.

Жуча е считан за един от босовете на сръбската мафия в африканската държава. Източникът на "Курир" твърди, че кървавата баня, която струва досега живота на петима сърби, а шести по чудо оцеля при опит за убийство, започва след като доверен човек на Джорджевич откраднал кокаин от българите.

"Полицията смята, че това е мотивът. Това, както и предишните извършени много професионално убийства, са част от разчистването на сметки в търговията с дрога", цитира "Курир" своя анонимен източник.

Сръбски престъпници са главните дистрибутори на дрога в ЮАР, като в продължение на години действали в отлично взаимодействие с българските мафиоти. "Между другото има съмнение, че войната, в която избиват наши сънародници, започва, когато един от най-близките хора на Жуча откраднал от българите 20 килограма кокаин".

Отговорът на българите бил кървав, пише "Курир", а първият на мушката им бил самият Джорджевич. През септември 2017 г., докато си седял в паркиран пред ресторант автомобил, непознат изстрелял към него четири куршума. Тежко раненият Жуча бил транспортиран в болница, където се възстановявал няколко месеца.

Джорджевич оживя след първия атентат

"Нападението имаше последици, останаха му белеци. На всички беше ясно, че той знае за какво става дума, затова стана много предпазлив и започва да се вози в брониран автомобил", доверява източникът.

След това загиват последователно Милан Джуричич-Мики, чието ликвидиране в Сърбия обясняваха с убийството на Желко Ражнятович-Аркан, Дарко Кулич, Джордже Михалиевич, Югослав Смиликич.

Крадецът на дрогата се отървал само с раняване. Наказателната акция предизвикала раздори и в средите на сръбския подземен свят, защото никой не искал да загуби главата си заради чужда изцепка.

След убийството нападателите избягали с БМВ, което било открито запалено на няколко километра от местопрестъплението. По същия начин бил ликвидиран по-рано и Дарко Кулич, пишат южноафриканските медии

Килърите накрая довършили Иван Джорджевич, когото във вторник причакали в луксозен затворен жилищен комплекс в Йоханесбург. В момента, в който спира своя блиндиран Мерцедес, той е приклещен от BMW, от което изскачат двама маскирани с тъмни дрехи и автомати, които започват да стрелят по Жуча. Прозорецът откъм шофьора издържа без пробойна, а той се измъква през дясната врата на колата и хуква да бяга, но е догонен от един от стрелците и убит посред бял ден след 11 ч. местно време (вижте видеото). Нападателите бързо изчезват с колата си.