Бълха ги ухапала: БФС профука 30 бона за Конгреса

Спорт
16:35 - 21 Март 2022
2904
Бълха ги ухапала: БФС профука 30 бона за Конгреса

БФС продължава с цирковете, а наред с това и да прахосва с лека ръка средства, които биха могли да бъдат използвани за друго. На последния Конгрес преди дни, на който присъстваха 76 клуба, членове на Съюза, Димитър Бербатов беше избран единодушно за президент. Зала №3 в НДК беше резервирана и капарирана още преди доста време, за да може изборът да се проведе, но се оказа, че БФС профукал 30 000 лева, научи Lupa.bg.

Толкова струва наемът за залата, в която Борислав Михайлов беше свален от власт и се чака официалното становище на УЕФА и ФИФА, както и екипът му, в който влизат Стилиян Петров и Мартин Петров, да бъде вписан и да започне работа.

Борислав Михайлов, който не благоволи да присъства на Конгреса, предпочете да загуби 30 бона служебни средства, отколкото да бере срам и да стане за резил.

Залата беше предварително капарирана, а след като изборът беше проведен и тя беше използвана по предназначение, остатъка трябва да влезе по сметката на НДК. Родната централа първоначално беше заплатила 50% от наема, а сега до дни трябва да плати и останалата.

В БФС отдавна толкова свежи пари влизат по различни програми на УЕФА, че управниците явно са решили да неглижират тези "пари за семки". Разбира се, парите не са толкова много на фона на други средства, които се прахосват и ограбват с лека ръка от старото ръководство, но едва ли на някой му пука, че те биха могли да се инвестират за развитие на детско-юношеския футбол.

Сега Боби М.& Co. окачествяват всичко като фарс и се надяват УЕФА и ФИФА да анулират избора на Бербатов, надявайки се отново да седнат в меките кресла в Бояна. Всъщност, Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров трябва скоро да отидат на работа и да влязат в кабинетите на номенклатурчиците, които едва ли толкова лесно ще пуснат кокала.

Очакват се нови циркове, а екипът на голмайстор №1 на националния отбор да не бъде допуснат зад оградите на луксозния комплекс в Бояна. Нищо чудно и Михайлов и компания да потърсят половината от парите за наема на залата от екипа на Бербатов, за да загубят само капарото, а остатъка да бъде доплатен от тези, които присъстваха на Конгреса, коментираха пред Lupa.bg хора от БФС.