Бареков гневен: МВРО връща „Белене”

Актуални новини
16:20 - 15 Май 2019
5631
Бареков гневен: МВРО връща „Белене”

„ВМРО, което аз наричам МВРО, се опитва на върне „Белене”. Това коментира Николай Бареков по повод искана от воеводите промяна в НК, който предвижда лишаване от свобода за политически лица, осъдени за обида или клевета. В момента и двете деяния се наказват само с парична глоба и обществено порицание - независимо от това дали осъденият заема публична длъжност или не.

„Много истини си казаха за МВРО тази кампания, затова и партията се срина. В момента Джамбазки няма никакъв реален шанс да влезе в Европейския парламент. Агентурното минало в Държавна сигурност на Красимир Каракачанов каато доносник на Шести отдел, на политическата полиция, си казва също думата. Това МВРО няма нищо общо с автентичното ВМРО, това е изкуствена организация, създадена от ДС, от БКП, за да са сателит на БСП. На практика сега Каракачанов и Джамбазки искат да отворят „Белене” – който ги критикува, да лежи в затвора”, отсече Бареков.

„Затова бях против приемането на МВРО в Алианса на консерваторите, в чието ръководство съм. Затова и три години МВРО беше „във фризера” - заради връзките на тази партия с ДС и бившите комунисти”, поясни евродепутатът.

По думите му истината за Каракачанов и Джамбазки трябва да бъде казана. „Отново ще подчертая – военният министър излъга избирателите си и хората не могат да приемат неговото невъобразимо забогатяване като министъра с най-голямата тераса. Да е ясно, че Джамбазки няма да ме спре с този репресивен закон и отново го призовавам да върне милиона от еврозаплата, който той обеща на нашите бедни избиратели”, ясен бе Бареков. „Срам ме е, че тези двамата искат да заграбят думата „консерватор”, след като опорочиха думата „патриот”, завърши журналистът.

Междувременно сходна теза изрази и партия ВОЛЯ на Веселин Марешки

„Уплашени от нарастващото недоволство на народа, заради лъжите и обидите на ВМРО към българските граждани, парламентарната им група панически внесе законопроект-харакири. За да не бъдат изобличавани техните безобразия в политиката, опитват отчаяния ход да се скрият зад закон”. Това се казва в позицията на ВОЛЯ, разпратена до медиите.

„С искането да бъдат глобявани и вкарвани в затвора измамниците и грубияните в политиката, де факто осъждат самите себе си. Те са първите, които трябва да бъдат подведени под отговорност, по силата на такъв закон. Излъгаха българския народ, че ще направят минималната пенсия 300 лева; лъжат, че са против третия пол и Истанбулската конвенция; не осигуриха полицай във всяко село; обидиха с цинични думи българските жени. Само това е предостатъчно да попаднат под ударите на този закон", пишат от партията.

„Излиза, че всеки българин, който ги хули за неизпълнените обещания и за обидите, трябва да влезе в затвора. Това е нечувана цензура и ограничаване правата на гражданите. Затова ние определяме този проект  като закон срещу българския народ", завършва съобщението на политическата сила на Веселин Марешки.