Бареков натопи "Да, България" в позора "ХелпКарма"

Бившият евродепутат обяви създателя на мошеническата платформа за спонсор на Христо Иванов

Политика
23:15 - 07 Ноември 2020
22209
Бареков натопи "Да, България" в позора "ХелпКарма"

Бившият евродепутат Николай Бареков натопи "Да, България" на Христо Иванов в скандала с фондация "ХелпКарма" и обяви създателя й Константин Кръстев за основен спонсор на политическата формация. Според журналиста той дори бил предвиден в листите на Демократична България за предстоящите парламентарни избори. От партията обаче категорично опровергаха твърдението на Бареков и го обвиниха в системна лъжа, след като наскоро заподозрял, че самият Христо Иванов е болен от коронавируса, а криел това.


Според Бареков Иванов и формацията му се издържали основно от парите на Кръстев, изпрани през "ХелпКарма" и "Кредисимо", чиито собственик е той

Според "разкритията" на Бареков, Кръстев е племенник на видния професор от Белодробната болница Коста Костов, който "също е псевдодесен протестър и член/симпатизант на “ДА, България”.

"Проф. К. Костов е организирал и оглавил фиктивния Медицински съвет към “ХелпКарма”, който ужким контролирал като параван правомерното харчене на дарените милиони от хиляди български дарители", обяви още бившият политик. 

Вицето на Христо Иванов обаче не му остана длъжен и заяви, че това е поредна откровена лъжа. Ивайло Мирчев написа в опровержение следното: 

"Бареков пак е активиран. След като се опита да посети офиса на Да, България, за да разследва нещо си, след като разпространяваше фалшиви внушения за това, че Христо Иванов сигурно е заразен с Ковид и крие това, сега е написал, че печално известният собственик на ХелпКарма е наш член и щял да бъде в листите ни. Това е поредната клевета".