Барса нашамари лошо Реал насред Мадрид

Кралете остават първи и след загубата с 0:4

Спорт
11:07 - 21 Март 2022
1756
Барса нашамари лошо Реал насред Мадрид

Барселона спечели по категоричен начин Ел Класико, след като се наложи с 4:0 при визитата на Реал Мадрид, на „Сантиаго Бернабеу“, от 29-ия кръг на Ла Лига. Много силен мач за „блаугранас“ направи Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара два гола и направи асистенция, а Усман Дембеле се отличи с две асистенции.

Реал Мадрид създаде първата опасност в мача в 7-ата минута, когато Едер Милитао подаде към Винисиус, който навлезе в наказателното поле на Барселона и продължи към Федерико Валверде, а той стреля, но Марк-Андре тер Стеген плонжира и спаси. 

Барселона отговори в 12-ата минута, когато Феран Торес изведе Пиер-Емерик Обамеянг на отлична позиция в наказателното поле на Реал Мадрид, а той стреля, но в обсега на Тибо Куртоа, който спаси. Веднага след това се откри възможност пред Усман Дембеле, който стреля, но Тибо Куртоа спаси.

Две минути по-късно Винисиус стреля, но право в ръцете на Марк-Андре тер Стеген. 

Феран Торес стреля в 18-ата минута от около 22 метра, но встрани от левия стълб на вратата на Тибо Куртоа. 

Барселона организира много добра атака в 24-ата минута, когато Педри пусна много добър извеждащ пас към Феран Торес в наказателното поле на Реал Мадрид, а той стреля, но Каземиро се намеси решаващо и блокира удара му. 

Барселона поведе с 1:0 в 29-ата минута, когато Усман Дембеле надбяга Начо по десния фланг, след което центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Дейвид Алаба не се намеси добре, а Едер Милитао изпусна Пиер-Емерик Обамеянг, който отблизо с глава вкара топката във вратата на Тибо Куртоа. 

Шест минути по-късно Ерик Гарсия подаде към Френки Де Йонг, а той продължи към Обамеянг, който стреля, но в аут. 

Реал Мадрид можеше да изравни резултата в 36-ата минута, когато „лос бланкос“ реализира много бърза контраатака. Винисиус излезе сам срещу Тер Стеген, но реши да търси дузпа вместо да завърши атаката с удар и в крайна сметка симулира в наказателното поле на „блаугранас“. 

 
Барселона поведе с 2:0 в 38-ата минута, когато Усман Дембеле центрира от корнер в наказателното поле на Реал Мадрид, където Роналд Араухо бе изпуснат и с глава отблизо порази вратата на Тибо Куртоа.

 Карло Анчелоти започна второто полувреме с две промени, пускайки в игра Едуардо Камавинга и Мариано Диас на местата на Даниел Карвахал и Тони Кроос. 

Барселона можеше да вкара трети гол в 46-ата минута, когато Феран Торес изскочи сам срещу Тибо Куртоа, но стреля встрани от левия стълб на вратата на Реал Мадрид. 

Барселона поведе с 3:0 на „Сантиаго Бернабеу“ в 47-ата минута, когато Френки де Йонг взаимодейства с Обамеянг, който технично с пета продължи към Феран Торес, а той вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Тибо Куртоа. 

Барселона направи резултата 4:0 в 51-ата минута, когато Феран Торес изведе Пиер-Емерик Обамеянг сам срещу Тибо Куртоа, а габонският нападател технично прехвърли вратаря на Реал Мадрид, пращайки топката във вратата му. Ситуацията продължително време бе разглеждана с ВАР, но попадението бе зачетено, въпреки че първоначално страничният съдия бе маркирал засада. При разглеждането на ситуацията с ВАР бе установено, че Дейвид Алаба покрива Феран Торес при паса към него от страна на Жорди Алба. 

 Барселона продължи да доминира и в 58-ата минута Феран подаде към Алба, а той центрира в наказателното поле на Реал Мадрид, където Обамеянг стреля, но в аут.

Три минути по-късно Винисиус подаде към Родриго, който стреля, но в ръцете на Тер Стеген.

Веднага след това Барселона организира атака. Педри подаде към Де Йонг, който свали с глава към Обамеянг, а той стреля, но слабо и право в ръцете на Тибо Куртоа. Феран Торес отправи много опасен удар в 64-ата минута, но Тибо Куртоа отново се намеси и спаси.

Барселона можеше да вкара пети гол в 73-ата минута, когато Мемфис Депай се опита да комбинира с Усман Дембеле, но топката отиде на пътя на Едер Милитао. Бразилецът не действа концентрирано и от крака му топката се насочи към Дембеле, който успя да се пребори за позиция след това в наказателното поле на Реал Мадрид и стреля, но встрани от десния стълб на Куртоа. 

Реал Мадрид разигра добре в 77-ата минута, когато Дейвид Алаба комбинира с Марко Асенсио, който стреля, но над вратата на Тер Стеген. 

Мемфис Депай стреля от въздуха в 78-ата минута, но Куртоа спаси. 

Минута по-късно Винисус взаимодейства с Алаба в наказателното поле на Барселона, а австриецът стреля, но Тибо Куртоа се намеси и боксира. 

С тази победа Барселона се завърна на трето място в класирането в Ла Лига с 54 точки, като изостава на три от втория Севиля, но каталунците са и с мач по-малко. Реал Мадрид е лидер със 66 точки. Атлетико Мадрид е четвърти с 54 точки.