Барса продължи 12-годишен рекорд срещу Реал Мадрид

Обамеянг се нареди до Пушкаш и Феномена с уникално постижение в Ла Лига

Спорт
17:54 - 22 Март 2022
1534
Барса продължи 12-годишен рекорд срещу Реал Мадрид

Барселона прегази Реал Мадрид в суперсблъсъка от 29-ия кръг на Ла Лига и по този начин затвърди възхода си под ръководството на Шави. Каталунците победиха „лос бланкос“ на „Сантиаго Бернабеу“ с 4:0 и така затвърдиха една много дълга серия, която имат срещу своя голям враг.

Вече 12 години Барселона не пропуска да бие Реал Мадрид като гост, когато „кралския клуб“ е лидер в Ла Лига. Серията на Барса започва през април 2010 г., когато Реал е надигран с 2:0. Следват успехи с 3:1 (2011 г.), 4:3 (2014 г.) и 3:2 (2017 г.), преди да се стигне до снощния мач. По този начин каталунците вече са в серия от 5 поредни победи над Реал Мадрид в испанската столица, когато „лос бланкос“ са лидери в шампионата.

Пиер-Емерик Обамеянг се намира в страхотна форма, след като през зимния трансферен прозорец напусна Арсенал и подписа с Барселона. Габонският нападател бе в основата и на грандиозния успех на каталунците в Ел Класико с 4:0 на „Сантиаго Бернабеу“, където вкара 2 гола и добави една асистенция срещу Реал Мадрид.

С двете си попадения бившият футболист на Арсенал и Борусия Дортмунд достигна 7 гола в първите си 7 мача с екипа на каталунците в Ла Лига. По този начин той се нареди до величия като Ференц Пушкаш, Феномена Роналдо и Златан Ибрахимович, които също са успели да вкарат по 7 гола в първите си 7 участия в испанското първенство.

Освен тях, това постижение са достигали още: Алфредо ди Стефано, Хуан Семинарио, Магико Гонсалес, Кристиан Виери и Андре Силва.