Барса съсече Осасуна без поблеми, вече е на трето място

Реал Сосиедад остава в битката за топ 4 и Шампионска лига след победа над Алавес

Спорт
10:50 - 14 Март 2022
947
Барса съсече Осасуна без поблеми, вече е на трето място

Барселона разби с 4:0 Осасуна в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Две попадения за успеха на каталунците вкара Феран Торес в 21-вата и в 27-ата минута, а по едно прибавиха Пиер-Емерик Обамеянг и Рики Пуч.

В последните си мачове срещу този съперник Барса изпиташе трудности, но днес тотално надигра гостите и не им даде никакъв шанс.

С успеха каталунците си върнаха третото място в класирането с актив от 51 точки, наравно с Атлетико Мадрид и на 5 зад втория Севиля. Осасуна остава 11-и във временното класиране с 35.

Първата любопитна ситуация дойде във 2-рата минута, когато Феран Торес проби в наказателното поле и падна, но дузпа не беше отсъдена.

В 10-ата минута Усман Дембеле напредна по фланга и опита удар от малък ъгъл, но покрай целта.

Две минути по-късно Гави беше фаулиран в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Зад топката застана Феран Торес, който отбеляза за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 21-вата минута. Дембеле проби и комбинира с Торес, който веднага реализира.

В 27-ата минута Барса покачи до класическото 3:0. Дани Алвеш проби отдясно и продължи към Дембеле. Французинът центрира в наказателното поле, където Пиер-Емерик Обамеянг отблизо не пропусна.

След почивката Барса продължи да доминира. В началото на втората част Дембеле преодоля двама и стреля, но Аридане изби. Секунди по-късно удар на Обамеянг премина покрай целта.

В 55-ата минута Жерар Пике се беше включил в атака. Той беше изведен на чиста стрелкова позиция и вкара с диагонален удар. Попадението обаче не беше зачетено заради засада.

Четвърт час преди изтичането на редовното време резервата Рики Пуч оформи крайния резултат. Той изпревари вратаря на Осасуна и вкара за 4:0.

До края каталунците продължиха да владеят топката и не дадоха никакъв шанс на гостите дори да си помислят за почетен гол. В крайна сметка „блаугранас“ прибави три точки към актива си.

Реал Сосиедад се наложи с минималното 1:0 при домакинството на Алавес от 28-ия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в двубоя реализира Мартин Субименди в 70-ата минута. Пред Александър Исак се откри много добра възможност в 43-ата минута, но ударът му с глава не беше точен, а топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Порту направи добър рейд в наказателното поле на Алавес в 55-ата минута, след което стреля, но Пачеко успя да се намеси и избие в корнер.

Реал Сосиедад изпусна страхотна възможност да поведе в резултата в 67-ата минута. Александър Сьорлот бе намерен с добър извеждащ пас в наказателното поле на Алавес и стреля с глава покрай Пачеко, но Лагуардиа успя да изчисти топката малко пред голлинията.

Реал Сосиедад поведе с 1:0 в 70-ата минута, когато Микел Оярсабал центрира от фал в наказателното поле на Алавес, където Мартин Субименди засече топката с глава и я прати във вратата на Пачеко.

Алавес пропусна много добра възможност да изравни резултата в 75-ата минута. Хоселу отправи опасен удар, но Алекс Ремиро плонжира и изби.

Ремиро направи ключово спасяване в 83-ата минута след удар на Ману Вайехо и по този начин запази преднината на Реал Сосиедад в двубоя.

Домакините можеха да вкарат втори гол в 88-ата минута, когато Сьорлот излезе сам очи в очи срещу Пачеко, но вратарят на Алавес отново спаси.

След тази победа Реал Сосиедад остава на шеста позиция с 47 точки, но е на четири от третия Атлетико Мадрид.