Бащата на Кървавата Иванка натрупал $4 000 000 в Чикаго

Убийцата влезе в затвора, благодарение на агент от ДАНС, на когото обещала пари, за да ликвидира шестима нейни роднини

Новини
12:12 - 24 Май 2020
6385
Бащата на Кървавата Иванка натрупал $4 000 000 в Чикаго

Бащата на Кървавата Иванка, която поръча убийството на шестима свои роднини - Георги Ройдов, е живял в Чикаго и именно там е успял да спечели над 4 милиона долара.

Ройдова влезе преди дни в затвора, където ще лежи три години заради кошмарния си план, а подробностите около историята на баща й и как е успял да натрупа богатството си в Америка започнаха постепенно да се разкриват, пише bg-voice.com.

До ареста й се стигна благодарение на агент на ДАНС представящ се за човек от подземния свят. През 2016 г. Иванка сама се свързала с него, обещавайки му голяма сума в замяна на няколко убийства. Провели три срещи, като на последната дори му дала 3000 лв. Поръчала му да отвлече брат й Стойчо, който страдал от диабет, и да го инжектира с голяма доза инсулин.

Всичко започва през далечната 1940 година, когато Георги живее със семейството си в боляровското село Малко Шарково. Преместват се там по време на Руско-турската война, иначе произхождат от Беломорска Тракия. Били интелигентни хора и се славели като добър и честен род. Уважавали ги всички. Майката на Георги била гъркиня. Казвала се Ройда, а оттам идвала и фамилията им, разказват близки на родата.

През 1951 година, притиснат от недоимъка на семейството си, Георги решава да избяга от България. Прави го през границата с Турция и попада в Истанбул. Там се запознава с човек, който му помага да се премести в САЩ. Още в момента, в който стъпва на американска земя, той вече знае, че е открил своето място и ще остане там до сетния си дъх.

В първите му стъпки му помагат други български емигранти. Намират му квартира, дават му и храна. Скоро след това той сбъдва мечтата си да натрупа големи богатства. Началото за него не е никак лесно, но той е силно амбициран. Знае, че най-трудното вече е отминало. Напуснал е България и никой не може да го върне.

Мъжът се съсредоточава върху бизнеса със строителство на недвижими имоти. Тегли заем и строи къща. По-късно взема втори заем, за да ремонтира друга сграда. Всичко това се случва в Чикаго.

Превръща сградите в нещо като хотели, в които пуска хора да живеят там срещу определена сума. Години след това продава имуществото, а финансовото му състояние се оценява на милиони долари. Решава да остане в Америка, където умира през 2014 г., оставяйки наследство от 4,4 млн. долара.

Именно тези пари предизвикват сериозен разрив в отношенията на фамилията след смъртта му. Само преди броени дни дъщеря му Иванка бе осъдена на 3 години, след като й бе повдигнато обвинение за това, че е поръчала убийствата на шестима свои роднини.