„Баба крадец” наостри фейсбук

Снимка на възрастна дама, обрала столичен магазин, разгорещи страстите в социалната мрежа

Нещо за четене
13:21 - 29 Март 2019
3867
„Баба крадец” наостри фейсбук

Публикация във фейсбук, озаглавена „Внимание - баба крадец”, разгорещи страстите в социалната мрежа, видя lupa.bg. Постът представлява снимка от охранителна камера на възрастна жена, която, според собствениците на обекта, е крала хранителни продукти.

Оказва се, че възрастната жена редовно си взимала хранителни продукти, тъй като пенсията й от 220 лева не стигала да се изхрани. Коментарите по темата са доста емоционални, като повечето потребители на социалната мрежа защитават жената с аргумента, че старицата не е виновна, че получава мизерна пенсия, защото политиците окрали държавата. Ето само част от коментарите:

Йордан Колев: В случая, според мен, бабата не е виновна, просто няма пари, а не като ония, които крадат алкохол и цигари за много пари.
Виктория Гочева: „Баба крадец”, а помислихте ли защо една баба (възрастна жена ) ще краде? Те милиарди левове крадат, вие се огледахте в женицата, която може на всеки един от нас да е баба или майка. Жена, която е работила цял живот, а системата (ДЪРЖАВАТА ) и се отблагодарява с 200 лв., пенсия...пълен позор.
Любомир Стоилов: Станахме като Дивия Запад.... Всеки лепи етикети, пише и драска. Никакъв ред и закони, пълна анархия! Краде се от най-ниското ниво, краде се поголовно от всичко по много! Да го питам магазинера какво ще прави, ако бабата заведе едно дело за това деяние. Защото по закон това е многократно по-тежко и наказуемо престъпление от една дребна кражба на салам или шоколад! Въобще мислите ли на тази територия, или всеки си прави каквото си иска. Поне като се правиш на праведен, да беше лепнал лика на Цецо и Цеца, за тях ще си струва подобна „жертва”. Може и оборота да си вдигнеш.
На последния коментар отговаря Радослав Димитров с питането: Ти ли прати дъртата да ти напазарува?
Критично настроена е и Павлинка Паунова: Повечето пенсионери са с малки пенсии, но не са тръгнали да крадат! За крадеца няма оправдание, особено когато краде луканки и други скъпи неща!