„Дамата с камелиите” на Варненския театър гостува в София

Култура
13:49 - 14 Ноември 2022
1462
„Дамата с камелиите” на Варненския театър гостува в София

„Дамата с камелиите” на Варненския театър гостува на 14 ноември на Народния театър. Сценичната версия и режисурата на пиесата по творбата на Александър Дюма-син е на Маргарита Мачева.

„Дамата с камелиите“ е разказ за онзи миг, в който щастието те докосва за кратко и после изчезва. За пропуснатите възможности. За невъзможните избори. За разминаването с другия", казва Маргарита Мачева. Допълва, че Дюма-син е написал романа си, след като губи голямата си любов и чрез текста я съживява отново и отново, поправяйки грешките от миналото.

"Спектакълът, който създаваме с трупата на драматичен театър "Стоян Бъчваров", е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад, чак когато вече е твърде късно", казва още Мачева.

В ролите са актьорите Христина Джурова, Недялко Стефанов, Стоян Радев, Веселина Михалкова, Пламен Димитров, Александра Майдавска, Миглена Везирова, Александра Койчева.

Преводът е на Михаил Маринов. Сценографията е на Борис Далчев. Костюмите са на Константин Вълков, музиката - на Петър Дундаков, а мултимедията - на Владислав Илиев.