„Лада” пусна новата „Нива” за 10 800 лева

„АвтоВАЗ” планира да направи всъдехода още по-комфортен

Техномания
14:13 - 09 Април 2019
14241
„Лада” пусна новата „Нива” за 10 800 лева

Концернът „АвтоВАЗ” пусна новата лада „Нива” Bronto на стартова цена от 10 800 лева.

Най-добрият автомобил на руската автопромишленост и член на световната слава на автомобилизацията – първият всъдеход със самоносеща каросерия в света – „Лада Нива”, сега „Лада 4х4”, е достатъчно жизнен и конкурентноспособен след 42-годишната си история, пише www.auto-press.net. През последните години автомобилът се доработваше, добавен беше нов двигател, но основното в него – лесната експлоатация и проходимост си остават на познатото високо ниво.

Естествено, новото време си иска своето и „АвтоВАЗ” планира нови нещо за сегашния всъдеход, за да го направи още по-комфортен при ежедневната му експлоатация. Става дума за доста внушителен списък от 17 нововъведения, сред които и монтирането на салонен филтър.

Всъдеходът ще получи още по-ергономичен лост на предавките, нова отоплителна система, ще се адаптират тапицериите на вратите за монтаж на високоговорители на аудиосистемата. Между двете предни седалки ще се появи подлакътник, отзад ще има релси за поличката на багажника и ще се заменят всички уплътнители на вратите с трикамерни.

„Нива” се прави от 1977-а година насам. Всъдеходът се предлага в два варианта на купето – с три и пет врати, а цената му тръгва от 440 000 рубли (10 800 лева), а цената на топ-версията Bronto стартира от 624 000 рубли (16 840 лева).

По предварителна информация следващото поколение на модела Lada 4x4 ще бъде развито върху нова платформа – модулната архитектура на алианса „Рено-Нисан”, която ще се използва и при създаването на следващото поколение на модела дачия „Дъстър”. Очаква се новата руска машина със славна история да излезе на пазара в периода 2021-а - 2022-а година, а дотогава ще се правят машините от текущото поколение.