„Майнц 05“ отупа „Борусия“

Футбол
18:54 - 27 Май 2023
2308
„Майнц 05“ отупа „Борусия“

"Борусия" взриви Бундеслигата. В последния кръг от сезона "жълто-черните" направиха само 2:2 в Дортмунд срещу "Майнц 05" и хвърлиха в потрес и болезнена агония феновете си.

В същото време "Байерн" би 2:1 в Кьолн и спечели отново титлата в Германия.

Баварците и "Борусия" завършиха с по 71 точки. В такъв случай по-предното класиране е за отбора с по-добра голова разлика. Това е "Байерн", за който титлата е 11-а поред в Германия.

Победа щеше да гарантира на "Борусия" първи шампионски триумф от 2012 г. независимо от резултата на мюнхенци.

Тимът от Дортмунд обаче се провали епохално, имитирайки "Левски".

Преди 10 г. "сините" трябваше да бият "Славия", за да вземат титлата у нас, но завършиха 1:1 и подариха трофея на "Лудогорец".

Националът Илия Груев излезе титуляр за "Вердер" при гостуването на "Унион". В Берлин домакините изтръгнаха успех с 1:0 и за първи път в историята си ще играят в  Шампионската лига. Груев бе на терена до 86-ата мин.

Четвъртият участник в Шампионската лига ще е "РБ Лайпциг".

В Лига Европа ще играят "Фрайбур" и "Айнтрахт", ако спечели купата на Германия във финала срещу "РБ Лайпциг". Иначе франкфуртци като 7-и отиват в Лигата на конференциите, а оттам във втория по сила евротурнир преминава "Байер" (Леверкузен).

След "Херта" изпадна и "Шалке 04", а "Щутгарт" ще играе бараж с третия във Втора бундеслига. Това ще е "Хайденхайм" или "Хамбургер".

На снимката: Феновете на "Борусия" са в потрес